Lectură de 3 minute

23 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Sameday, peste 80 de milioane de colete livrate și o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei, în 2023. Ce planuri are compania pentru 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sameday Group a înregistrat în 2023 o creștere de 25% a cifrei de afaceri comparativ cu 2022.
De asemenea, peste 80 de milioane de colete au fost livrate de Sameday în 2023 în România, Ungaria și Bulgaria. Cu peste 105% mai multe livrări internaționale în 2023 pentru Sameday, compania are în plan investiții de peste 300 de milioane de lei în 2024.

Sursa foto: Sameday

Sameday, compania de curierat din România care s-a extins în afara granițelor, a încheiat 2023 cu o creștere a veniturilor la nivel de grup de peste 25%, depășind 1 miliard de lei, ca urmare a strategiei de investiții și a extinderii cotei de piață. Compania încheie astfel un nou an cu creștere de două cifre a rezultatelor financiare, păstrând direcția pozitivă a ultimilor ani.

În 2023, numărul de magazine online care au ales să lucreze cu Sameday a crescut cu 43% comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 24.000. Această evoluție demonstrează încrederea în serviciile oferite de curierul care a introdus easybox în piața din România. Totodată, este un rezultat direct al consolidării relațiilor din piața locală, dar și al extinderii pe piața internațională.

La nivel de grup, Sameday a investit anul precedent peste 100 de milioane de lei, cele mai mari sume fiind direcționate către implementarea de soluții tehnologice menite să îmbunătățească experiența clienților, capacitatea de procesare și rețeaua easybox. Aceste investiții au dus la transparență sporită și un control mai mare asupra proceselor logistice, consolidând încrederea clienților în serviciile companiei.

Investiții de peste 300 de milioane de lei în 2024

Începând cu 2023, Sameday oferă servicii de livrare și clienților persoane fizice, extinzând astfel gama de produse de livrare oferite consumatorilor. În luna noiembrie, compania a lansat serviciul SAMEDAY easyway, cu ajutorul căruia oricine poate trimite colete de la un easybox la altul.
easybox continuă creșterea în preferințele cumpărătorilor.

Sameday Group își propune să mențină această traiectorie de succes și în 2024, astfel se va concentra pe îmbunătățirea experienței clienților și adoptarea de tehnologii inovatoare. În acest an, compania are în plan să investească peste 300 de milioane de lei, iar cei mai mulți bani vor fi direcționați către extinderea rețelei easybox, tehnologie și optimizarea capacității și vitezei de procesare și livrare.

După rezultatele din România, compania își dorește să exporte și la nivel regional produsele digitale care îmbunătățesc experiența consumatorilor și a partenerilor. Printre acestea se numără SAMEDAY App (aplicația mobilă creată pentru a aduce clienților finali transparență și opțiuni diverse pentru controlul procesului de livrarea al coletelor), UNNO (aplicația de ticketing dedicată partenerilor prin care se poate urmări în timp real statusul solicitărilor), IDM (Interactive Delivery Management - soluție care oferă predictibilitate asupra intervalului de livrare) și SAMY (asistentul virtual care oferă clienților asistență non-stop).

Sameday este compania regională de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o experiență de 16 ani pe piața din România, o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, compania este prezentă în România, Ungaria și Bulgaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 5000 de lockere easybox.

Citeste si:
Compania care a introdus livrarea la easybox în România intenționează să preia o companie de curierat din Ungaria 
Compania care a introdus livrarea la easybox în România intenționează să preia o companie de curierat din Ungaria 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sameday, peste 80 de milioane de colete livrate și o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei, în 2023. Ce planuri are compania pentru 2024