Lectură de 2 minute

12 Nov 2023 - Știri și Noutăți

George Iordache, Sameday, la retailArena 2023: Rata de retur nu a crescut semnificativ în ultimii 2-3 ani, dimpotrivă e în scădere

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

George Iordache, International Business Development Director Sameday, a declarat, în cadrul retailArena 2023, că rata de retur a coletelor se află într-o ușoară scădere.

Sursa foto: Ovidiu UDR/ retailArena 2023

”Rata de retur nu a crescut semnificativ în ultimii 2-3 ani, dimpotrivă e în scădere. Nu e o scădere consistentă, dar cred că poate fi asociată cu creșterea ratei de plăți cu cardul a coletelor, care e consolidată de creșterea nivelului de încredere al consumatorului de online din România în e-commerce”, a declarat Iordache, la retailArena 2023.

Ținând cont și de perioada masivă de reduceri din an, Black Friday, respectiv Crăciun, Iordache a vorbit și despre cum Sameday s-a pregătit pentru un val mai mare de solicitări și comenzi. În plus, a evidențiat ce îi supără pe români când vine vorba despre livrarea comenzilor.

”Livrarea în 24 de ore e un etalon al normalității acum, în România. Am început să investigăm zona de feedback și am descoperit că pentru destinatar era prioritară, de exemplu, calitatea serviciului – adică integritatea coletului – sau respectarea promisiunii de livrare. Nu neapărat să ajungă coletul în 24 sau 48 de ore, ci să-i comunici cu exactitate destinatarului data, și mai recent, și intervalul orar când ajungi la el”, a mai spus acesta.

De asemenea, Sameday a explorat în ultimii ani ideea unor easybox-uri complet independente energetic, alimentate cu energie solară, iar acum sunt peste 40 de unități în România. Totodată, aplicația Sameday are două funcționalități foarte semnificative: extinderea termenului de păstrare în easybox cu până la 24 de ore și redirecționarea unui colet în livrare acasă sau la birou către easybox.

retailArena este organizat de retail.ro și wall-street.ro, având ca Online Commerce Partner pe FAN Courier, la categoria Gold Partners pe Mastercard, P3 Logistic Parks, WDP, eMAG, Penny, Lidl, dar și pe Altex, Offerista Group, httpool, Sameday, nhood, tbi bank, Mokka, Invest HK, Innnobyte, VIVO Mall, Hervis, Environ, IULIUS, Vodafone, Cometex și Payten ca Silver Partners, sponsori fiind Mavericks, ROPECO, e-Mobility Rentals, Tappy.ro, Tomra, Fepra, și 4pay.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  George Iordache, Sameday, la retailArena 2023: Rata de retur nu a crescut semnificativ în ultimii 2-3 ani, dimpotrivă e în scădere