Lectură de 3 minute

23 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Românii de la PlantExtrakt lansează un nou produs natural pentru digestie

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PlantExtrakt, producător român de extracte gemoterapice și producător local de medicamente homeopate, parte a grupului Europlant, anunță lansarea VerdioGast, un produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune. Pe o piață dedicată produselor pentru digestie în valoare de cca. 30 de milioane de euro, VerdioGast este alternativa din plante la obiceiurile curente de consum. Astfel, compania mizează că noul produs va acapara cca. 3% din valoarea pieței de profil, în următorii 5 ani.
 

Sursa foto: PlantExtrakt

Estimăm că noul nostru produs va capta, în acest an, o cotă de piață de aproximativ 1%, urmând ca în următorii 5 ani să ajungă la 3% din totalul pieței. Aceste proiecții se bazează în primul rând pe interesul tot mai crescut al consumatorului român pentru produsele naturale.

Liviu Ungureanu, Director General al PlantExtrakt

Potrivit afirmațiilor sale, piața relevantă pentru VerdioGast este cea a produselor pentru digestie, unde majoritatea opțiunilor sunt OTC (medicamente care se pot elibera fără prescripţie medicală), dar și suplimente alimentare sau dispozitive medicale.

VerdioGast se remarcă prin tripla sa acțiune, pentru buna funcționare a stomacului, pancreasului și ficatului. Astfel, susține digestia alimentelor, reduce senzația de plenitudine gastrică și contribuie la buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare. Este un produs cu ingrediente active 100% naturale, din plante, fără pancreatină sau bilă de origine animală, fără substanțe chimice de sinteză sau organisme modificate genetic. În plus, VerdioGast este conceput pentru a putea fi utilizat și de către persoanele sensibile.

Consumatorii ideali pentru VerdioGast sunt cei care caută soluții naturale. Aceștia pot suferi tulburări digestive cauzate de o alimentație dezechilibrată (de exp.: mâncat prea mult, pe fugă, sau dulciuri și alcool). Astfel, VerdioGast se adresează în primul rând femeilor, în intervalul de vârstă cuprins între 30 și 55 de ani, din medii urbane, preocupate de sănătatea lor și a familiilor lor. De asemenea, se concentrează și pe adulții urbani cu vârste între 30 și 60 de ani, cu un nivel socioeconomic mediu, până la ridicat.

VerdioGast este deja disponibil în farmacii și în magazinele de tip plafar, atât în locațiile fizice, cât și online, fiind estimată intrarea sa în peste 3.500 de astfel de locații, până la finele anului.

PlantExtrakt este o companie cu o experiență de peste 30 de ani în prelucrarea plantelor, fiind recunoscută pentru producția de extracte gemoterapice, medicamente homeopate și produse fitoterapeutice. Cu o fabrică certificată pentru bună practică farmaceutică (GMP), situată în Rădaia, Cluj, compania asigură constanța calității remarcabile a produselor sale. PlantExtrakt oferă un portofoliu diversificat, cuprinzând un total de peste 170 de produse gemoterapice și fitoterapice și o gamă amplă de medicamente homeopate (peste 3.000 de produse). În cadrul acestui portofoliu, se remarcă gama de gemoterapice, alcătuită din 65 de extracte glicero-alcoolice diferite, obținute din părți tinere de plante. Categoria Polygemma oferă 28 de formule complexe de gemoterapie, adaptate diferitelor nevoi de sănătate. În plus, compania oferă o varietate de produse fitoterapice, care conțin combinații de extracte din plante adulte și sunt disponibile sub formă orală solidă sau lichidă. Într-un pas strategic, în 2019, PlantExtrakt a fost preluată de către compania nemțească MB Holding, care are peste 4.000 de angajați la nivel global; și este acum parte din divizia Europlant Grup. Această preluare consolidează poziția companiei în piață și deschide noi oportunități pentru dezvoltarea și extinderea la nivel internațional.

Citeste si:
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la PlantExtrakt lansează un nou produs natural pentru digestie