Lectură de 2 minute

28 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Rolex șochează industria de retail de ceasuri de lux: Achiziția companiei Bucherer a scăzut acțiunile rivalului său cu peste 25%

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Președintele Jörg G. Bucherer, milionarul elvețian în vârstă de 87 de ani care se află în spatele magazinelor de lux, a decis să vândă Bucherer către Rolex, șocând industria de retail de ceasuri de lux. Prin achiziționarea Bucherer, Rolex intră pentru prima dată în vânzările către consumatori, îndepărtându-se de angrosiști.

Sursa foto: Unsplash

Rolex face o mișcare în industria orologieră. Compania elvețiană de ceasuri a preluat distribuitorul Bucherer, deși costul operațiunii nu a fost dezvăluit. În urma achiziției, principalul concurent al Bucherer, Watches of Switzerland, și-a văzut acțiunile prăbușindu-se cu peste 25% la bursa de la Londra, scrie modaes.com.

Compania elvețiană de ceasuri, care distribuia deja prin Bucherer din 1924, a preluat acum întregul lanț de magazine de lux.

Operațiunea a fost decizia președintelui companiei de distribuție, Jörg Bucherer, care, la 87 de ani și în lipsa unor urmași care să preia firma, a ales să se desprindă de aceasta. Compania elvețiană distribuia prin intermediul lui Bucherer încă din 1924, fiind unul dintre principalii distribuitori ai firmei.

Rolex nu se va implica activ în afacerile companiei Bucherer

Acum a preluat firma, dar nu se va implica activ în afaceri și nu va face nicio numire în consiliul de administrație al companiei. În total, Bucherer are peste 100 de puncte de vânzare în întreaga lume, dintre care 53 distribuie produse Rolex. Aceleași puncte de vânzare în care se află Rolex oferă și servicii post-vânzare pentru consumatori.

Rolex este unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din lume și are aproximativ 14.000 de angajați direcți. Grupul este, de asemenea, un sponsor al sportivilor, iar în tenis, Rolex este cronometrul oficial al unora dintre turneele de Grand Slam de tenis. De asemenea, are o prezență puternică în sporturi precum golful și Formula 1.

În prezent, producătorul elvețian de ceasuri are trei fabrici de producție situate în orașele elvețiene Chêne-Bourg, Plan-les-Ouates și Biel, o fabrică de producție de mișcări la Bienne și o fabrică de asamblare la Geneva, unde se află sediul central. Compania a fost înregistrată la Geneva în 1920 de către Hans Wilsdorf.

Citeste si:
Top CINCI cele mai vândute ceasuri Rolex din România 
Top CINCI cele mai vândute ceasuri Rolex din România 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Rolex șochează industria de retail de ceasuri de lux: Achiziția companiei Bucherer a scăzut acțiunile rivalului său cu peste 25%