Lectură de 2 minute

06 Aug 2021 - Știri și Noutăți

ROCA Investments a semnat primul exit: Frigotehnica se alătură VINCI Energies

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunță intrarea Frigotehnica, unul dintre cei mai mari jucători pe plan național și regional de pe piața soluțiilor de frig, în grupul VINCI Energies, parte a grupului VINCI. Tranzacția va fi analizată de Consiliul Concurenței și va deveni efectivă în momentul obținerii aprobării.

„Exiturile nu definesc modelul nostru de business, însă atunci când apar oportunități din care toate părțile au de câștigat, ele trebuie luate în considerare. Deși au existat mai mulți potențiali cumpărători, în alegerea partenerului potrivit ne-am bazat pe criteriul de a asigura evoluția companiei pentru îndeplinirea misiunii Frigotehnica și în concordanță cu valorile ROCA Investments și ale grupului Impetum din care ROCA face parte”, a adăugat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.

Pentru VINCI Energies, achiziția Frigotehnica este un pas strategic pentru dezvoltarea în România și în CEE.

Investiția ROCA în Frigotehnica în urmă cu trei ani a însemnat începutul unei perioade de restructurare financiară, operațională și eficientizare pe toate palierele de business pentru companie. Frigotehnica avea în 2018 o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, dar avea datorii și înregistra pierdere, în timp ce în 2020 a ajuns la afaceri de peste 32 de milioane de euro și are perspective de creștere.

ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity care se implică în amplificarea potențialului companiilor, pentru care dezvoltă strategii de business. Pornită în urmă cu mai bine de trei ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în cinci sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operațional (EBITDA) de cinci milioane euro și au peste 1.000 de angajați.

Frigotehnica este un furnizor de soluții de frig pentru retail și domeniul industrial, un brand 100% românesc, cu o tradiție de peste 72 de ani în industria frigului din Romania și regiune. Compania dezvoltă sisteme frigorifice la cheie, soluții integrate de frig pentru toate sectoarele de activitate și se implică pe fiecare segment din procesul dezvoltării unui proiect, de la consultanță, proiectare, execuție, construcție, până la instalare și mentenanță. Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina.

Citeste si:
Mâncare de post: ce produse vegetale Caroli găsim în magazine 
Mâncare de post: ce produse vegetale Caroli găsim în magazine 

Printre clienții săi se numără: Kaufland, Lidl, Profi, Auchan, Carrefour, Cora, Selgros, Metro, Penny (rewe), Mega Image, CTP Invest, Global Vision, Lidas, Danone, Bona Avis, Fox, Smithfield, Heineken, Tuborg, Havi Logistics, Caroli și alții.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ROCA Investments a semnat primul exit: Frigotehnica se alătură VINCI Energies