Lectură de 2 minute

23 Oct 2023 - Știri și Noutăți

RetuRO renunță la cerința de a furniza mostre de ambalaje SGR

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

RetuRO a decis să faciliteze procesul de înregistrare în Registrul Ambalajelor a produselor în ambalaje SGR pentru producători și să simplifice procedurile înainte de data de 30 noiembrie 2023.

Sursa foto: Pixabay

Astfel, RetuRO renunță la cerința de a furniza mostre fizice de produse în ambalaje SGR pentru produsele a căror înregistrare a fost solicitată înainte de intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare.

În urma exprimării îngrijorărilor producătorilor, a reieșit că solicitarea de a furniza mostre fizice a făcut procesul să devină mai complicat.

Prin urmare, compania a hotărât să elimine această cerință pentru produsele a căror înregistrare a fost solicitată înainte de 30 noiembrie 2023.

RetuRO se oferă să testeze etichetele și codurile de bare SGR

Ca un serviciu opțional gratuit, RetuRO se oferă să testeze etichetele și codurile de bare SGR pentru producători înainte de data de 30 noiembrie, când intră în vigoare noile reguli.

Testarea etichetelor și a codurilor de bare este oferită ca un serviciu suplimentar și se va concentra pe verificarea lizibilității codului de bare și pe compararea acestuia cu baza de date a Registrului Ambalajelor, pentru a confirma recunoașterea și potrivirea cu detaliile relevante ale produsului.

Este important de menționat că acest serviciu opțional testează doar atributele codului de bare și nu poate face determinări privind caracteristicile fizice ale ambalajului SGR. Prin urmare, producătorii sunt încurajați să se asigure că datele introduse în Registrul ambalajelor reflectă cu exactitate atributele fizice ale ambalajului SGR pentru produsele lor.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Citeste si:
RetuRO deschide licitația pentru saci de plastic. Cât timp au la dispoziție furnizorii pentru a se înscrie în procedura de selecție 
RetuRO deschide licitația pentru saci de plastic. Cât timp au la dispoziție furnizorii pentru a se înscrie în procedura de selecție 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  RetuRO renunță la cerința de a furniza mostre de ambalaje SGR