Lectură de 2 minute

13 Mai 2024 - Știri și Noutăți

RetuRO inaugurează cel de-al patrulea centru regional de sortare a ambalajelor

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

RetuRO inaugurează cel de-al patrulea centru regional de sortare a ambalajelor. Deschiderea va avea loc pe 14 mai, iar la eveniment va participa și Mircea Fechet, Ministrul mediului, apelor și pădurilor, dar și ministrul mediului din Republica Moldova, Sergiu Lazarencu. 

Sursa foto: retail.ro

Centrul din Otopeni se află pe Olympian Nord Park, Șos. Odăii 22 și se alătură celor trei deschise în județele Cluj, Timiș și Brașov.

Studiile de caz arată că în țările în care a fost implementat Sistemul de Garanție-Returnare, ratele de colectare au crescut până la 90%, într-un interval de doi, până la trei ani. Cu toate acestea, micii retaileri sunt rezistenți la aceasta schimbare, iar explicația ar fi destul de simplă. Potrivit CEO-ului RetuRo, Gemma Webb, aceste proiecte de economie circulară au întâmpinat probleme în toate celelalte țări europene, încă de la început.

Peste 7 miliarde de ambalaje din plastic, sticlă și aluminiu sunt generate în România în fiecare an. Sistemul de Garanție-Returnare din România a fost gândit și construit pe baza celor deja existente la nivel internațional. În acest moment, un astfel de sistem este implementat în 41 de țări la nivel mondial și în 15 țări europene, încluzând și România.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  RetuRO inaugurează cel de-al patrulea centru regional de sortare a ambalajelor