Lectură de un minut

28 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Retailerul de încălțăminte Benvenuti vinde măști de protecție la 2,5 lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania românească Benvenuti vinde măști de protecție la prețul de 2,5 lei per bucată, prețul unei cutii cu 50 de măști fiind de 125 de lei, anunță retailerul pe Facebook.

Măștile au trei straturi și sunt realizate din polipropilenă nețesută, iar stratul filtrant este format din țesut topit pulverizat.

Compania asigură transport și retur gratuit la comenzi de peste 300 de lei. La plata ramburs se percepe o taxă de 5 lei, indiferent de valoarea comenzii.

La debutul pandemiei de Coronavirus, vânzările retailerului de încălțăminte în cele 56 de magazine au scăzut cu 50-90% comparativ cu perioada similară a anului trecut, declara Adrian Câzu, șeful Benvenuti.

Măștile medicale de unică folosință și din materiale reutilizabile, precum bumbacul, au început să fie vândute de mai multe companii. eMAG, Altex și GSM vând cutii cu 50 de măști la prețul de circa 130 de lei, în timp ce fabricile românești de textile, precum Jolidon, Braiconf sau Uniconf vând măști din bumbac cu prețuri începând de la 4 lei.

Înființată în 2004 de antreprenorul Dan Pavel, compania românească Benvenuti vinde încălțăminte și marochinărie ale producătorilor italieni, dar colaborează și cu producători locali. Producătorii italieni au o pondere de peste 80% din volumul de marfă din Benvenuti, restul fiind producții autohtone.

În 2018, Benvenuti a vândut încălțăminte în valoare de 28,3 milioane euro, cu 5% mai mult decât în anul anterior. Pentru 2019, retailerul estima o cifră de afaceri între 30-33 milioane de euro și miza pe o creștere a vânzărilor online.

Citeste si:
Îmbrăcăminte și încălțăminte ”de lux”, oprite la vamă. Ce au descoperit polițiștii
Îmbrăcăminte și încălțăminte ”de lux”, oprite la vamă. Ce au descoperit polițiștii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul de încălțăminte Benvenuti vinde măști de protecție la 2,5 lei