Lectură de 2 minute

20 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Măști de protecție de unică folosință și de bumbac: de unde se pot cumpăra și care este prețul 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Măștile medicale de unică folosință și din materiale reutilizabile, precum bumbacul, au început să fie vândute de mai multe companii. eMAG, Altex și GSM vând cutii cu 50 de măști la prețul de circa 130 de lei, în timp ce fabricile românești de textile, precum Jolidon, Braiconf sau Uniconf vând măști din bumbac cu prețuri începând de la 4 lei. 

Altex România a scos la vânzare, începând de joi, 16 aprilie, în cele 125 de magazine Altex și Media Galaxy, dar și online, circa două milioane de măști de protecție la prețul de 2,59 de lei bucata, fără adaos comercial. Altex România a comandat direct din fabricile din China alte circa 20 de milioane de măști, cu standard FFP2, care vor ajunge în România, în containere transportate pe apă, în a doua jumătate a lunii mai. Acestea se vor vinde la prețul de 1,5 lei bucata, fără adaos comercial, de la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

Măști medicale - eMAG

La începutul lunii aprilie, eMAG a anunțat că scoate la vânzare peste șapte milioane de măști de protecție. Măștile sunt disponibile în seturi de 50 de bucăți, iar comenzile sunt limitate la o cutie pentru fiecare client. Prețul unei cutii a fost, inițial, de 146,83 de lei. În prezent, aceasta costă 124,6 lei.

Distribuitorul de componente și echipamente electronice și de telecomunicații, Magazin GSM, va începe comercializarea a 150.000 de măști de protecție în fiecare săptămână. Astfel, măștile vor putea fi cumpărate cu 2,10 lei fără TVA, de pe site-ul companiei, magazingsm.ro, precum și de pe website-urile marketplace.eMAG și covidprotection.ro. Măștile sunt de unică folosință, au trei straturi și sunt aprobate ca echipament de protecție pentru civili, certificatele de conformitate fiind trecute prin filtrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Fiecare cutie conține 50 de măști și vor fi comercializate maximum cinci cutii per comandă, pentru a se evita specula. Magazin GSM importă măștile din China, iar costul acestora include transportul și toate taxele vamale.

Mască de protecție din bumbac

Uniconf fabrică măști de protecție de unică folosință și din bumbac, iar prețul variază între 3,62 lei, pentru o mască de unică folosință din polypropilenă (comanda minimă fiind de 20 de bucăți) și 7,49, pentru o mască din bumbac cu imprimeu. Comenzile pot fi livrate în intervalul 7-14 zile lucrătoare. Fabrica din Zalău transportă gratuit comenzile de peste 130 de lei.

Fabrica din Brăila Braiconf vinde măști din bumbac care încep de la 5,6 lei. Un set de 10 măști din bumbac costă 53,5 lei.

Compania clujeană Jolidon vinde măști colorate, din bumbac, la prețul de 9,99 lei.

Citeste si:
Alex Bratu, Jysk: În ultimele luni nu a mai fost vorba de preț, nu a existat marfă, nu era disponibilă
Alex Bratu, Jysk: În ultimele luni nu a mai fost vorba de preț, nu a existat marfă, nu era disponibilă

Atelierul de pânză vinde măști de protecție din bumbac la 8 și 10 lei.

Retailerul de home&deco Bonami vinde un set de cinci măști de protecție din material textil la prețul de 81 de lei.

Farmaciile Belladonna vând masca de unică folosință cu 6 lei bucata.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Măști de protecție de unică folosință și de bumbac: de unde se pot cumpăra și care este prețul