Lectură de un minut

10 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Record pentru Portul Constanța: peste 92 milioane tone de mărfuri operate în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Traficul de mărfuri înregistrat în portul Constanţa anul trecut este de peste 92 milioane tone, reprezentând cel mai mare volum operat până în prezent, a anunţat conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM).
 

Sursa foto: Constanta Port/ Facebook

Conform sursei menţionate, pe relaţia Ucraina, traficul total de mărfuri a fost de 25 milioane tone în 2023. Cerealele ucrainene care au tranzitat portul Constanţa au reprezentat peste 14 milioane tone.

"Traficul total de mărfuri în porturile maritime româneşti a înregistrat, în anul 2023, conform datelor operative la acest moment, peste 92,5 milioane tone, o creştere de 22,5% faţă de 75,5 milioane tone în 2022, reprezentând o performanţă istorică a portului Constanţa", se arată într-un comunicat de presă transmis de CN APM Constanţa, preluat de Agerpres.ro.

Traficul maritim a crescut cu 18% faţă de 2022, la valoarea de 71 milioane tone, iar cel fluvial a crescut cu 40% faţă de anul anterior, ajungând la 22 milioane tone.

Cerealele s-au menţinut în topul creşterilor de trafic, cu peste 50%, depăşind 36 milioane tone în 2023, faţă de 2022 când s-au înregistrat 24 milioane tone.

"Creşteri semnificative de trafic se mai regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: seminţe uleioase, minereuri de fier, deşeuri de fier şi oţel, produse petroliere, articole diverse, îngrăşăminte", se mai spune în comunicat.

În ultimii ani, cantităţile de mărfuri care au trecut prin portul Constanţa au bătut record după record, trendul fiind susţinut prin investiţii în infrastructură, pentru a veni în sprijinul agenţilor economici din port şi pentru a le oferi condiţii de atragere a traficului de mărfuri.

Citeste si:
AQUILA finalizează preluarea Parmafood
AQUILA finalizează preluarea Parmafood
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Record pentru Portul Constanța: peste 92 milioane tone de mărfuri operate în 2023