Lectură de 2 minute

14 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Reality show în social media: Producătorii bănățeni de pe Via Profi participă la Treasure Games

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorii locali din România reuniți sub platforma Via Profi devin personaje centrale în probele Treasure Games in Banat, primul reality show derulat în social media, creat sub platforma Cronicari Digitali.  

Sursa foto: Profi

Pe parcursul acestei săptămâni, opt concurenți au acceptat provocarea Treasure Games in Banat de a explora într-un mod inedit locurile speciale, dar și istoria și cultura Banatului. Prin intermediul conturilor personale de social media și al celor oficiale ale concursului, oricine poate urmări competitia și, astfel, să descopere lucruri noi despre Banat și locuri de vizitat.

Luni, concurenții au descoperit ferma bio din satul Sintești, județul Timiș. Acasă la Marieta și Ovidiu Ionași, producători de alimente bio listați pe site-ul Via Profi, au aflat cum se copilesc roșiile.

În „Raiul albinelor” au avut de pregătit o ramă de stup după ce au urmat lecțiile ad-hoc, iar la finalul vizitei, au căutat să identifice cât mai multe dintre soiurile de miere. Pentru ca aventura să fie mai diversă, concurenții Treasure Games în Banat au avut de scos cât mai rapid un pește din baltă, folosind instrumentele oferite de Ovidiu Ionași.

Mic-dejunul de la Margina a făcut comuna celebră în toată țara. În spatele bucatelor savuroase stă Emilia Popa, care combină în bucătărie influențele ei slovace, cu cele bănățene și folosește ingrediente și produse din propria gospodărie, fiind listată și ea pe platforma Via Profi.

Experiența pe care o oferă este unică și deloc întâmplător a ajuns să fie lăudată de toți cei care ajung să o descopere. Pentru concurenții Treasure Games in Banat provocarea a fost cu atât mai complicată, cu cât toți cei care aud de numele doamnei Popa se așteptă doar la ce-i mai bun.

Concurenții au mai avut de realizat, în două ore, un meniu complet pentru masa la care au fost invitați membri ai comunitatii locale. Printre altele, au gătit cu ingrediente culese pe loc din grădină, au făcut pâine proaspătă și au avut de reprodus rețeta locală de brânză închegată cu oțet.

Cum s-au descurcat au arătat în stories și postări pe Instagram și Facebook, dar și mai bine se va putea vedea în seria video Treasure Games care are premiera pe YouTube în această toamnă.

Citeste si:
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Reality show în social media: Producătorii bănățeni de pe Via Profi participă la Treasure Games