Lectură de 2 minute

07 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Reacția Dedeman în urma exploziei uriașe a magazinului din Botoșani: O firmă externă desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O explozie uriașă, urmată de un incendiu, a avut loc în aceasta dimineața în magazinul Dedeman din Botoșani. Circa 120 de persoane se aflau în incinta clădirii la momentul exploziei, 15 persoane au fost rănite, dintre care patru se află în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului. 

Sursa foto: ISU

Potrivit reprezentanților companiei Dedeman, explozia de la magazinul Dedeman din Botoşani a avut loc în timpul unor lucrări la reţeaua de gaz, executate de o firma autorizată.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, a declarat că o parte din cei răniți fac parte din personalul magazinului, iar opt dintre răniți ar fi fost clienți.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat în jurul orei 12:30. În urma misiunilor de căutare, salvatorii nu au identificat alte victime.

„Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop”, se arată în comunicat.

Citeste si:
TOPUL celor mai cunoscuți și urmăriți lideri din România: cine este CEO-ul care conduce clasamentul
TOPUL celor mai cunoscuți și urmăriți lideri din România: cine este CEO-ul care conduce clasamentul

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Reacția Dedeman în urma exploziei uriașe a magazinului din Botoșani: O firmă externă desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz