Lectură de 3 minute

07 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenții

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O explozie puternică, urmată de incendiu s-a produs, vineri, la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenție. Magazinul a fost evacuat imediat după explozie.

Sursa foto: ISU

Update ora 13:00

Regăsiți mai jos declarația oficială din partea companiei Dedeman cu privire la explozia produsă astăzi, 7 iunie, la magazinul Dedeman.

„Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a
permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop”, au transmis reprezentanții companiei.

Update ora 11:20

Citeste si:
Frații Pavăl deschid încă un magazin Dedeman cu o investiție totală de 19 milioane de euro
Frații Pavăl deschid încă un magazin Dedeman cu o investiție totală de 19 milioane de euro

Până acum, 12 victime au fost transportate la spital, dintre care o persoană se află în stare gravă, intubată.

Elicopterul SMURD Black Hawk urmează să decoleze de la București spre Botoșani.

Update ora 11:00

Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipe operative derulează, la acest moment, misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei.

Important de menționat este că cele 10 victime sunt conștiente și prezintă diverse traumatisme și arsuri.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD și prealertat avionul SMURD.

Din informațiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate.

Incendiul este lichidat.

Știre inițială

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Misiunea este în dinamică.

Știre în curs de actualizare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenții