Lectură de 2 minute

14 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Raionul de pește dintr-un magazin Auchan a fost închis, iar retailerul a primit o amendă de 40.000 de lei, după ce ANPC a descoperit mai multe nereguli

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș anunță că au amendat Auchan cu 40.000 de lei și au închis raionul cu pește dintr-un magazin din Timișoara, după ce au descoperit spații de depozitare ruginite și alimente murdare. Auchan susține, în schimb, că raionul cu pește este deschis, doar acvariile fiind închise în urma unor defecțiuni.

Raionul de pește viu și proaspăt al unei unități Auchan din Timișoara a fost închis de inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș (CJPC TM), anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Principalele aspecte identificate de către comisarii CJPC TM:

  • spațiile în care era depozitat și comercializat peștele viu erau total neconforme, ruginite, deteriorate, cu miros impropriu etc;
  • mâncarea gătită era păstrată la temperaturi necorespunzătoare;
  • spațiile de preparare aveau alimente murdare, cu diferite improvizații ale sistemelor de alimentare cu energie electrică etc.

Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare.

Auchan a primit o amenda în valoare de 40.000 lei și a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare a peștelui viu și proaspăt.

Retailerul susține, în schimb, că raionul cu pește este deschis, doar acvariile sunt închise în urma unor defecțiuni tehnice.

„Raionul de pește a fost și a rămas deschis, în urma controlului ANPC, doar acvariile fiind închise temporar, din cauza unor deficiențe apărute ca urmare a unei defecțiuni tehnice. Colaborăm cu furnizorul autorizat pentru remedierea defecțiunii și reigienizarea lor, cu scopul de a relua activitatea rapid, în cele mai bune condiții.

Precizăm faptul că toate magazinele noastre sunt supuse unor audituri interne aleatorii, iar în urma celui mai recent audit efectuat în magazinul Timișoara Mall, zona de Pescărie din cadrul acestuia a obținut un scor de peste 98%, atestând faptul că anomaliile identificate sunt minore ca număr sau impact”, anunță compania.

Citeste si:
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 106 magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 92 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Francezii au raportat în 2020 o cifră de afaceri de 5,5 miliarde de lei. Afacerile au crescut în pandemie cu 72 de milioane de lei, în timp ce profitul s-a triplat. Compania a scăpat, însă, de 403 angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Raionul de pește dintr-un magazin Auchan a fost închis, iar retailerul a primit o amendă de 40.000 de lei, după ce ANPC a descoperit mai multe nereguli