Lectură de 3 minute

18 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri: vouchere pentru aspiratoare și aparate de aer condiționat

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Etapa a treia a programului Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, 18 iunie, de la ora 10:00, când vor putea fi generate vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, notează Agerpres.

A treia etapă va dura până pe 1 iulie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, care se ridică la 15 milioane lei.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program.

Rabla pentru electrocasnice: uscătoare de rufe

Programul "Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Ediţia din 2021 a programului "Rabla pentru electrocasnice" se desfăşoară etapizat. Astfel, în etapa I a avut loc selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie), iar în etapa II selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 - 17 iunie).

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Citeste si:
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko

Program de buy-back la Auchan pentru electrocasnice

Până acum, câțiva retaileri au publicat detalii despre propriile programe pe care le derulează. Astfel, Auchan organizează un program privat de buy-back inițiat cu reciclatori din domeniu și oferă, în cele 27 dintre cele 33 de unități, o reducere de 120 de lei la cumpărarea unui electrocasnic nou (ladă frigorifică, congelator, mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase, mașină de spălat rufe cu uscător, combină frigorifică, frigider, aparat de aer condiționat) la schimbul unuia vechi, dar cu circuitul electric complet.

Și Altex derulează propria campanie de rabla pentru electrocasnice până la începerea celei cu statul. Astfel, la fiecare electrocasnic mare predat la comandă se oferă 150 de lei sub forma unui voucher. Oferta include diverse produse și aceasta se poate consulta aici, unde sunt și termenii și condițiile.

Rabla pentru electrocasnice la cora

Lanțul de magazine cora lansează și anul acesta propriul program Rabla pentru electrocasnice, prin care clienții care cumpără aparate noi și predau echipamentele uzate primesc un voucher de cumpărături în valoare de 200 de lei.

În programul cora Rabla 2021, care se derulează în perioada 6 aprilie – 31 decembrie, sunt acceptate aparate frigorifice, aragazuri, mașini de spălat și aparate de aer condiționat.

Clienții pot opta între a aduce electrocasnicele vechi în oricare dintre hipermarketurile cora sau de a solicita ridicarea acestora de la domiciliu, precum și livrarea noului aparat tot la domiciliu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri: vouchere pentru aspiratoare și aparate de aer condiționat