Lectură de un minut

24 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Protest al angajaților Carrefour: ce cer aceștia de la gigantul francez

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Luni, 25 martie, între orele 11.00 şi 13.00, va avea loc protestul membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour.

Sursa foto: Carrefour

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaţilor Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Naţional Artima, Sindicatul Naţional Supeco, alături de Federaţia Sindicatelor din Comerţ, organizează o acţiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C.

Principalele solicitări sunt:

  • Acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă,
  • Acordarea primei de transport pentru angajaţii din toate formatele Carrefour,
  • Protestul va fi susţinut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creştere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. ”Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajaţi care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor şi funcţionarea zilnică a magazinelor. Aceşti angajaţi sunt plătiţi în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia”, susțin sindicatele.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" a luat fiinţă în 1990. Confederaţia este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Protest al angajaților Carrefour: ce cer aceștia de la gigantul francez