Lectură de 2 minute

03 Dec 2020 - Știri și Noutăți

ECO-BON, proiect prin care se oferă tichete de cumpărături celor care reciclează PET-urile

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Compania Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu lanțul de magazine PENNY și GreenPoint Management, lansează proiectul ECO-BON prin care consumatorii care colectează separat ambalaje PET sunt recompensați cu vouchere de cumpărături.

Campania pilot se desfășoară sub îndemnul Colectăm. Reciclăm. RePETăm. Consumatorii care colectează separat ambalaje PET și le aduc la punctele de colectare din magazinele PENNY partenere sunt recompensați cu apă minerală naturală Dorna în ambalaj din 100% PET reciclat (rPET) și tichete pentru cumpărături în plus la PENNY.

Campania face parte din platforma de protejare a mediului a Sistemului Coca-Cola România, După noi, strângem tot noi și se desfășoară în intervalul 27 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, în 3 magazine PENNY din orașul Brașov: cel de pe strada Carpaților 14, strada Aluminiului 6 și strada Prunului 3A.

Prin intermediul proiectului se dorește încurajarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător și demonstrarea importanței colectării selective a PET-urilor pentru producerea de noi ambalaje. ECO-BON reprezintă un sistem de colectare bazat pe principiile economiei circulare - deșeurile reciclabile devin resurse.

CITEȘTE despre aplicația digitală dedicată soluțiilor de economie circulară, dezvoltată de Fepra Internaţional în parteneriat cu R-CREATE.

Consumatorii sunt așteptați la punctele de colectare instalate în parcarea magazinelor PENNY partenere cu 10 ambalaje din PET, în schimbul cărora vor primi 2 tichete emise de aparatul colector, astfel:

  • În schimbul tichetului #1, consumatorii vor primi o apă minerala naturala Dorna plată sau carbogazificată la 500 ml, gratuită.
  • În schimbul tichetului #2, consumatorii vor beneficia de cumpărături extra în magazinele PENNY partenere, astfel: dacă se adună 3 astfel de tichete, acestea se vor putea schimba cu un ECO-BON în valoare de 15 lei. La 5 tichete adunate, se beneficiază de un ECO-BON în valoare de 25 lei, la care se adaugă un bonus de 5 lei.

Proiectul ECO-BON este lansat de compania Coca-Cola HBC, parte a Sistemului Coca-Cola în România, în parteneriat cu lanțul de magazine PENNY și GreenPoint Management, companie ce activează în domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje.

Citeste si:
Comerțul online ar putea genera până la 5 milioane de tone de deșeuri din carton până în 2030
Comerțul online ar putea genera până la 5 milioane de tone de deșeuri din carton până în 2030
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ECO-BON, proiect prin care se oferă tichete de cumpărături celor care reciclează PET-urile