Lectură de 2 minute

19 Nov 2020 - Știri și Noutăți

O aplicație digitală dedicată soluțiilor de economie circulară, dezvoltată de Fepra Internaţional în parteneriat cu R-CREATE

Angela Alexandru

Fepra International, una dintre organizațiile lider de transfer al responsabilităților în domeniul ambalajelor, și startup-ul local R-CREATE, o echipă de profesioniști care își propun să reducă semnificativ poluarea și risipa folosind principiile economiei circulare, anunță lansarea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea și aplicarea pe scară largă a soluțiilor de economie circulară.

Parteneriatul se demarează în luna decembrie a acestui an și implică dezvoltarea unei platforme digitale comune de economie circulară, care asigură urmărirea și eficiența resurselor fizice în fluxurile logistice, campanii de comunicare pentru promovarea beneficiilor unui consum ecologic și sustenabil, precum și crearea unui serviciu tip reuse de către R-CREATE, personalizat pentru clienții FEPRA.

Platforma digitală va oferi soluții de reducere a impactului asupra mediului atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice care doresc să adopte un comportament responsabil și să își reducă amprenta de carbon.

Obiectivul platformei este stimularea schimbării de paradigmă din economia locală și mondială, prin trecerea de la o societate de consum către o societate responsabilă în alocarea și utilizarea resurselor, cu ajutorul măsurilor și soluțiilor de reutilizare și reducere a ambalajelor.

CITEȘTE și: Etichetele eco-friendly și cele pentru produse artizanale sunt printre tendințele cu cea mai mare creștere în ultimul an

Citeste si:
Idei de cadouri de Paște de la producători locali: ce articole handmade, sustenabile sau originale să oferi de la magazinele românești online

În contextul schimbărilor legislative de nivel european, prin definirea de norme și penalități menite să scadă producția de ambalaje de unică folosință și să promoveze soluțiile reutilizabile, parteneriatul FEPRA și deschide noi orizonturi pentru piața din România și contribuie semnificativ la tranziția acesteia către o economie circulară.

“Prin asocierea FEPRA & R-CREATE facem un pas înainte în direcția economiei circulare, care este zona de unde va veni următoare schimbare de paradigmă economică în următorii ani. Interesul consumatorilor pe de o parte, dar și constrângerile tot mai stricte aduse de Uniunea Europeana pentru limitarea efectelor asupra mediului, pun tot mai multă presiune pe actorii economici, accelerând tranziția spre procese sustenabile. FEPRA este un pionier în această privință, iar noi ne dorim să completăm gama de soluții disponibile pentru mediului economic cu soluțiile noastre digitale, ce încurajează procese tip ”, a declarat Linda Vasilescu, fondator R-CREATE.

FEPRA International este o societate pe acțiuni, destinată preluării responsabilității producătorilor și importatorilor care pun pe piața din România ambalaje și deșeuri de ambalaje, în vederea realizării obligațiilor legale de reciclare și valorificare a acestora.R-CREATE este o soluție de împachetare eco friendly, creată special pentru comercianții online, prin care ambalajele de unică folosinţă aferente livrărilor sunt înlocuite cu un ambalaj returnabil şi refolosibil.

Citeste si:
Lyndsey Loyden-Edwards, noua directoare a Tetra Pak pentru Europa de Est
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O aplicație digitală dedicată soluțiilor de economie circulară, dezvoltată de Fepra Internaţional în parteneriat cu R-CREATE