Lectură de 2 minute

11 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Profi a închiriat două noi depozite în Timișoara și Craiova, de peste 100.000 metri pătrați

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Profi, cea mai extinsă rețea de retail modern din România, continuă investițiile în logistică prin închirierea a două noi proiecte în Timișoara și Craiova, de 57.000 metri pătrați, respectiv 58.000 metri pătrați care urmează să fie dezvoltate de operatorul belgian WDP. Cele două tranzacții marchează un maxim al acestui an și vine în contextul în care retailerii sunt interesați să-și eficientizeze cât mai mult lanțurile de distribuție prin stabilirea de hub-uri în punctele principale din țară astfel încât să acopere cât mai ușor și cât mai rapid nevoile rețelei de retail.

JLL a reprezentat Profi în ambele tranzacții, continuând astfel parteneriatul dintre cele două companii, care s-a materializat până acum în 250.000 metri pătrați de spații logistice în București, Roman, Cluj, Craiova și Timișoara.

”Proiectele sunt parte ale strategiei Profi de extindere a operațiunilor logistice și acoperirii geografice a României, în pas cu dezvoltarea agresivă a rețelei pe care o avem în vedere în viitor”, a declarat Pawel Musail, CEO Profi. ”De asemenea, proiectele se aliniază trendurilor din retail, respectiv de a aduce sub același acoperiș toate zonele de depozitare necesare (ambient, refrigerat, congelat). Acest concept garantează calitatea și prospețimea produselor pe care clientul final le găsește în magazine”.

Cu peste 1.250 de magazine prezente în 571 localități și o echipă de peste 20.000 de oameni, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

”Dacă Timișoara este deja o zonă logistică dezvoltată, proiectul din Craiova va fi primul parc logistic greenfield din zonă, așa cum au fost la timpul lor și centrele Profi din Cluj și Roman. Suntem onorați că am putut asista Profi în aceste tranzacții și ne bucurăm că am găsit un partener în WDP pentru realizarea acestor proiecte (reprezentând un buget de investiții de aproximativ 70 milioane de euro), în aceste vremuri foarte dificile pentru mediul de afaceri”, a declarat Viorel Opaiț, business developer director JLL România, care a reprezentat Profi în tranzacții.

Profi are cea mai extinsă rețea de magazine din România, de 1.217 de magazine în peste 560 de localități și peste 18.000 de angajați. Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate în România, deținut de către fondul de investiții Mid Europa Partners, operează pe plan local supermarketurile și magazinele de proximitate Profi Standard, Profi City și Loco. În 2018, Profi si-a majorat afacerile cu 25%, cel mai mare ritm de creștere dintre primii 10 jucatori, ajungând astfel la peste 5,9 miliarde de lei. În același timp, însă, în 2018 retailerul a ieșit pe pierdere, cu 90 de milioane de lei.

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicată domeniului imobiliar. JLL este o companie parte a Fortune 500 cu venituri anuale globale de 18 miliarde dolari SUA, 300 de sucursale în 80 de țări și o echipă globală de mai mult de 93.000 de angajați, la finele lunii decembrie 2019.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi a închiriat două noi depozite în Timișoara și Craiova, de peste 100.000 metri pătrați