Lectură de un minut

31 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut de mai multe vedete din SUA, ţinteşte o evaluare de 10 miliarde de dolari la listare

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Oatly, producătorul de băuturi vegetale din ovăz, țintește o evaluare de 10 miliarde dolari cu IPO în SUA, ca urmare a cererii crescute pentru lactate pe bază de plante, titrează Reuters.

Compania Oatly îi are ca investitori, printre alții, pe rapperul Jay Z, Oprah Winfrey și fondatorul Starbucks Howard Schultz.

Planurile de dezvoltare Oatly

Oatly plănuiește să ofere 65 de milioane de ADS-uri (American Depositary Shares) și suplimentar de 20 de milioane de acțiuni de la acționarii existenți la prețuri între 15-17 dolari/ titlu. Planul este să se obțină venituri de 1,43 de miliarde de dolari prin intermediul IPO (n.r. oferte publice iniţiale pe piaţa americană, adică oferta inițială de acțiuni a unei societăți ce urmează să fie cotată la bursă).

Veniturile din investiție ar trebui să fie folosite pentru eliminarea datoriilor și la finanțarea extinderii proiectelor pe piețele actuale dar și cu scopul de a se deschide fabrici noi de producție, care ar presupune și crearea de noi locuri de muncă.

Pandemia a crescut interesul pentru produse vegetale

Sectorul alimentar cu produse vegetale atrage tot mai multă atenție din partea investitorilor, pe măsură ce tot mai multe cafenele, restaurante de lux și lanțuri de fast-food creează meniuri cu acestea. Totodată, supermarketurile și anumite magazine au inclus, de asemenea, la vânzare, o serie de opțiuni pentru alimente bază de plante la secția lor de lactate, ca răspuns la preocupările clienților privind preocuparea lor pentru sănătate și mediu.

Procesul a fost accelarat de declanșarea pandemiei care a făcut consumatorii mai conștienți de un stil de viață sănătos.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut de mai multe vedete din SUA, ţinteşte o evaluare de 10 miliarde de dolari la listare