Lectură de 3 minute

21 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de ambalaje Pet Star primește o finanțare de 20 de milioane de lei de la EximBank pentru extinderea liniilor de producție

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul de ambalaje Pet Star Holding, din Ialomița, primește un pachet financiar de 20 de milioane de lei de la EximBank, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din valoarea finanțării. Compania va folosi finanțarea pentru extinderea liniilor de producție, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, fabrică din cadrul grupului.

“Ne bucurăm că, prin facilitățile acordate, putem susține activitatea unuia dintre cei mai importați producători români, acordul semnat cu această companie din elita business-ului fiind o reconfirmare a disponibilității și capacității noastre de a propune soluții financiare smart pentru toți antreprenorii.

Capitalul românesc are forţa de a crea companii puternice în regiune, iar EximBank le poate susține continuând să-și onoreze angajamentul de a furniza pachete de finanțare care să asigure mediului de afaceri resursele pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare, adaptate la realitățile economice”, spune Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Perioada incertă generată de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activității Pet Star Holding, din cauza carantinării granițelor anumitor țări și prin îngreunarea transporturilor internaționale, lucru care a dus la întârzieri în aprovizionarea cu materii prime. Pentru a preîntâmpina întreruperea fluxului uzual de producție al companiei, Pet Star a implementat un plan anti-criză.

„Cred că pentru mulți dintre noi această perioadă nu a fost deloc simplă. Deși contextul pandemic ne-a forțat să trecem printr-o perioadă dificilă, situația în sine ne-a determinat să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil. Având și acest parteneriat cu EximBank, care ne facilitează finanțarea activității curente, putem să ne concentrăm atenția pe derularea investițiilor pentru extinderea liniilor de producție, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, cea mai tânără companie din grupul Pet Star'', declară Mirela Drăgoi, preşedintele executiv al Pet Star.

Pet Star Holding și-a început activitatea în anul 2000, a evoluat de la an la an, iar în 2016, compania a inaugurat o fabrică la Slobozia, județul Ialomița, în urma unei investiții de nouă milioane euro. În prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, în peste 60 de gramaje diferite care acoperă cererea venită din partea unor industrii precum băuturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apă minerală, lactate și altele.

Portofoliul de clienți ai companiei include producători precum Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale - Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tușnad etc.

Cea mai mare parte a producției este destinată pieței interne, însă Pet Star exportă circa 10% din producție în țări precum Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova sau Turcia. Grupul Pet Star a început recent reciclarea PET-urilor post consum în cadrul fabricii Pet Star Recycling. Materia reciclată va fi utilizată în cadrul producției Pet Star Holding, dând astfel viață unor noi recipiente PET.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

EximBank este o instituţie specializată ce se implică în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de ambalaje Pet Star primește o finanțare de 20 de milioane de lei de la EximBank pentru extinderea liniilor de producție