Lectură de un minut

22 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Producția mondială de mere se va redresa începând cu 2024

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Producția mondială de mere este prognozată în ușoară creștere până la 83,1 milioane de tone, pe măsură ce redresarea ofertelor din China, Africa de Sud și SUA compensează pierderile din Uniunea Europeană și Turcia, informează USDA. Cu aceasta, sectorul speră la o revenire în 2024, după o scădere de 5% a volumelor din 2023. 

Sursa foto: Pixabay

Producția din SUA este proiectată în creștere cu 56.000 de tone, pentru un total de 4,4 milioane de tone, condițiile bune de creștere stimulând o redresare a producției din statul Washington, după vremea dăunătoare din primăvara anului trecut. Acest stat rămâne cel mai mare producător din SUA, scrie freshfruitportal.com.

Se preconizează că ofertele mai mari vor crește exporturile cu 209.000 de tone, ajungând la 820.000, cu livrări în creștere pentru majoritatea piețelor americane, inclusiv pentru principala destinație, Mexic.

În plus, se așteaptă ca eliminarea tarifelor de represalii ale Indiei la merele americane, care a intrat în vigoare la 5 septembrie, să îmbunătățească livrările către piața menționată.

În ceea ce privește importurile din SUA, se așteaptă ca acestea să rămână aproape de nivelurile istorice, crescând ușor până la 110.000 de tone, datorită livrărilor mai mari din partea furnizorilor din emisfera sudică.

Producția chineză este, de asemenea, prognozată în creștere cu 500.000 de tone, până la 45,0 milioane de tone, deoarece producția mai mare din provinciile Shanxi, Henan, Hebei și Liaoning compensează mai mult decât pierderile cauzate de îngheț și de temperatură din provinciile Shandong și Gansu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producția mondială de mere se va redresa începând cu 2024