Lectură de 3 minute

03 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Freshful by eMAG: Românii mănâncă tot mai sănătos. Câți bani au scos din buzunar pentru fructe și legume

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, frecvenÈ›a comenzilor pentru produsele de sezon începe să crească, oamenii fiind mai interesaÈ›i de fructele È™i legumele de toamnă. Astfel, pentru Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online din România, peste 60% dintre comenzile plasate conÈ›in È™i fructe de toamnă precum mere, pere, prune, gutuie sau struguri. 

 

Sursa foto: Gutuie

În această perioadă, coÈ™ul mediu de cumpărături ajunge la peste 300 de lei È™i include aproximativ 30 de produse. ClienÈ›ii Freshful comandă fructe săptămânal, cele mai căutate fiind merele.

În ceea ce priveÈ™te cumpărăturile de fructe È™i legume de toamnă, frecvenÈ›a comenzilor începe să crească cu a doua jumătatea lunii septembrie, în special de când perioada concediilor se încheie. Astfel, clienÈ›ii revin la obiceiurile de peste an È™i plasează mai multe comenzi la final de săptămână, în special în zilele de vineri È™i sâmbătă.

Fructe de la producători români în oferta de toamnă

Fructele listate în această toamnă de Freshful by eMAG sunt asigurate de È™apte producători români, din judeÈ›ele Giurgiu, CălăraÈ™i, IalomiÈ›a È™i ArgeÈ™. Mai mult, fructele incluse în proiectul Din Livada Freshful by eMAG provin din bazinul pomicol VoineÈ™ti, cea mai apreciată zona pomicolă din È›ară, supranumită È™i „Patria merelor”.

ClienÈ›ii Freshful vor găsi în platformă opt soiuri de mere, patru de pere, È™ase soiuri de struguri È™i trei de prune. În platformă sunt disponibile È™i sortimente de fructe de toamnă eco cum ar fi prune, mere sau struguri. Aproximativ 15% din vânzările de fructe de toamnă includ produse eco.


Peste 40% din comenzile de legume de toamnă includ produse eco

Sezonul de toamnă aduce È™i legume specifice în patforma Freshful by eMAG, unde clienÈ›ii vor putea alege din două categorii principale. Persoanele care îÈ™i doresc legume pentru conservele de iarnă, precum murărturi, zacuscă sau tocană, au la dispoziÈ›ie o ofertă variată de ceapă, gogonele, gogoÈ™ari, varză roÈ™ie È™i albă.

În egală măsură, consumatorii pot opta È™i pentru legume care pot fi păstrate timp îndelungat, cum sunt rădăcinoasele: morcovi, păstârnac, È›elină sau hrean. În platformă sunt disponibile È™i legume eco, astfel că din totalul de comenzi plasate în această perioadă, peste 40% includ legume din această categorie.


Dovleacul eco, disponibil în acest sezon

În sezonul de toamnă în platformă sunt listaÈ›i È™i dovleci, astfel clienÈ›ii vor putea alege din trei soiuri, care acoperă mai multe plaje de nevoi È™i anume: dovleac de plăcintă, dovleac pentru decupat È™i aproximativ 10 tipuri de dovleac mic, decorativ, care vor fi comercializate la plasă. Și pentru sortimentele de dovleac clienÈ›ii vor putea opta pentru categoria eco.

Citeste si:
Alexandru Anghel, producător legume: Este mai nociv un crenvurșt decât o roșie cu pesticide 
Alexandru Anghel, producător legume: Este mai nociv un crenvurșt decât o roșie cu pesticide 

Companie românească fondată în 2021, Freshful by eMAG este primul hypermarket 100% online din România, È™i oferă clienÈ›ilor săi o gamă variată de peste 18.000 de produse alimentare È™i băuturi de larg consum, de la partenerii È™i producătorii locali. Freshful vine în sprijinul tuturor celor care vor să economisească timp, cu un serviciu de livrare, în aceeaÈ™i zi sau programată, a unui coÈ™ complet de cumpărături săptămânale, de la fructe, legume, carne, peÈ™te, pâine proaspătă, lactate È™i mezeluri, la produse congelate, băuturi È™i articole de uz casnic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Freshful by eMAG: Românii mănâncă tot mai sănătos. Câți bani au scos din buzunar pentru fructe È™i legume