Lectură de 2 minute

11 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Producția mondială de bumbac a scăzut în ultimul an

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Raportul actualizat al Departamentului Agriculturii din SUA din decembrie reflectă o cerere în continuare slabă în lanțurile de aprovizionare. Ultimele revizuiri au redus deficitul de producție globală la doar 811.000 de baloți (112,9 milioane de baloți de producție și 113,7 milioane de baloți industriali). Această diferență este mai mică decât diferențele prognozate în septembrie și octombrie, când se aștepta ca deficitul de producție globală să depășească 3 milioane de baloți. În septembrie, USDA se aștepta la un deficit de 3,5 milioane; în octombrie, de 3,2 milioane.
 

Sursa foto: Unsplash

Potrivit Departamentului american pentru Agricultură (USDA), prețurile bumbacului vor tinde probabil spre stabilitate, în condițiile unei scăderi a cererii, dar și a producției, scrie Pinkermoda.es.

Cel mai recent raport al USDA (Departamentul american al Agriculturii), analizat de Cotton Works, reduce estimările privind producția mondială de bumbac (-542.000 de baloți la 112,9 milioane) și utilizarea industrială (-1,6 milioane de baloți la 113,7 milioane) în sezonul 2023/24. Stocurile inițiale au fost stabilite la 82,8 milioane de baloți.

Rezultatul net al proiecției globale a stocului final a adăugat 900.000 de baloți, aducând prognoza de sfârșit de sezon la 82,4 milioane de baloți, ceea ce este adecvat conform standardelor istorice.

Cele mai notabile revizuiri ale producției au afectat Pakistanul, Mexicul, Turcia și Statele Unite. Revizuirile pentru utilizarea industrială au fost în principal negative. Cele mai mari scăderi au avut loc în China, Turcia și Statele Unite. În schimb, în Bangladesh, producția a crescut la 7,8 milioane de baloți.

Comerțul mondial a scăzut la 43,2 milioane de baloți

Estimarea privind comerțul mondial a scăzut la 43,2 milioane de baloți. În ceea ce privește importurile, cele mai mari schimbări au avut loc în China (+500.000 de baloturi), Bangladesh (-200.000), Pakistan (-200.000) și Turcia (-200.000). În ceea ce privește exporturile, cele mai mari revizuiri au avut loc în Turcia (+250.000) și Brazilia (-300.000).

Din 2009/10, au existat șase recolte în care diferența dintre producție și consum a fost mai mare de zece milioane de baloți. Prin urmare, chiar și deficitele mai mari prevăzute în urmă cu câteva luni ar fi trebuit să fie interpretate ca un semnal relativ blând pentru prețuri. Cu toate acestea, scăderea dimensiunii deficitului preconizat reprezintă slăbirea unui argument potențial care ar fi putut exista în favoarea unor prețuri mai mari la fibre. Dincolo de reducerea decalajului global de producție, o implicație mai relevantă pentru prețuri poate fi reprezentată de îndoielile privind cererea.

Citeste si:
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producția mondială de bumbac a scăzut în ultimul an