Lectură de 3 minute

23 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul de profile de lemn compozit BENCOMP va deschide o nouă fabrică în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După investiția de două milioane de euro în dublarea capacității de producție a fabricii din Buzău, BENCOMP, cel mai mare producător de profile de lemn compozit (WPC) din România, va investi în 2023 într-o nouă fabrică la Arad. Valoarea investiției în noua unitate de făină și brichete din lemn de la Arad este estimată la peste două milioane de euro. 
 

Sursa foto: BENCOMP

De asemenea, continuă investițiile la fabrica BENCOMP din Buzău, unde, datorită majorării capacității de producție de profile din lemn compozit, echipa va crește, ajungând la 100 persoane. Pentru acest an sunt programate la fabrica BENCOMP din Buzău investiții de aproximativ 300.700 lei în noi utilaje, energie verde, creare de noi locuri de muncă.

Cel mai mare exportator din Sud-Estul Europei

În prezent, la fabrica BENCOMP din Buzău se produc lunar peste 300 de tone de profile din lemn compozit, pentru care se utilizează peste 270 tone de deșeuri din lemn și din mase plastice. La acestea se adaugă aproximativ 10% aditivi care potențează calitățile naturale ale lemnului și pe cele de durabilitate ale plasticului. Datorită valorificării deșeurilor, produsele BENCOMP sunt sustenabile și ecologice, mai rezistente și mai ușor de întreținut în timp decât lemnul clasic.

BENCOMP este principalul exportator din Europa Centrală și de Sud-Est de profile din lemn compozit și apreciază că poziția sa se va consolida odată cu finalizarea celor două investiții majore.

O nouă investiție în 2024, la Buzău

În 2024, BENCOMP dorește să intre pe piața ușilor de lemn compozit, devenind astfel primul producător din țară. Fabrica se va construi la Buzău în urma unei investiții de 5.500.627 de lei.

“Producția de uși va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deșeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi”, spune Cristina Isabela Bene, acționar majoritar BENCOMP.

Vânzările BENCOMP au crescut constant, tot mai mulți clienți apreciind avantajele utilizării profilelor din lemn compozit fabricate la Buzău, adaugă Cristina Isabela Bene. Aceasta punctează că este nevoie urgentă de creșterea gradului de conștientizare a populației pentru reciclarea selectivă. Cu atât mai mult cu cât folosirea acestui produs revoluționar contribuie la salvarea pădurilor autohtone prin crearea unor produse ecologice mai rezistente și mai ușor de întreținut în timp decât lemnul clasic.

Bencomp a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 28,8 milioane de lei. Pentru 2023, compania estimează o creştere a vânzărilor cu 18% faţă de anul precedent, până la nivelul de 34 milioane de lei.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Profilele din lemn compozit produse la fabrica BENCOMP din Buzău sunt exportate în Bulgaria, Republica Moldova, Belgia, Spania, Anglia, Grecia, Ungaria, Qatar, Italia și Franța. BENCOMP este cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei şi din zona Balcanică. Clienții companiei activează în principal în construcții, HORECA și comerț. BENCOMP are o rețea extinsă de distribuție, formată din revânzători (marile depozite de materiale de construcții, DIY) și colaborări cu arhitecți și ingineri constructori.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de profile de lemn compozit BENCOMP va deschide o nouă fabrică în România