Lectură de 3 minute

22 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul de lacuri și vopsele Sarcom se relansează sub brandul EVOLOR 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sarcom se relansează sub denumirea de EVOLOR și raportează un volum de business de 17,6 milioane RON în primele 3 luni ale anului 2023, în creștere cu 46% față de primul trimestru al anului trecut. EVOLOR, care face parte din holdingul de materiale de construcții ROCA Industry, listat pe piața AeRo a BVB, vizează extinderea accelerată a vânzărilor în cadrul rețelei de distribuitori tradiționali la nivel național, dar și pe segmentul de retail internațional. 

Sursa foto: Evolor

Ca parte a unei ample strategii de transformare operațională, comercială și organizațională, dar și de repoziționare pe piața națională și de extindere pe piețele regionale, compania a încheiat recent procesul de rebranding și, respectiv, de înregistrare a noii denumiri comerciale EVOLOR.

În primele 3 luni ale anului, EVOLOR a atins un nivel al EBITDA de 2,2 milioane RON, cu 171 % peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2022, iar marja EBITDA s-a situat la 13% din cifra de afaceri, față de 7% în primul trimestru al anului trecut.

Cu rezultate foarte bune înregistrate atât în 2022 cât și în primul trimestru al anului, EVOLOR țintește un volum de business de 98 Mil. RON, până la finalul lui 2023.

Extindere la nivel național

În 2023, compania continuă în ritm accelerat extinderea la nivel național, în segmentul de retail tradițional. Până în prezent, produsele EVOLOR au ajuns pe rafturile magazinelor de tip Do It Yourself precum Dedeman și Leroy Merlin, iar de curând, compania a semnat un acord comercial și cu rețeaua Brico Depot.

Suplimentar, compania urmărește obiective de eficientizare operațională, atât prin extinderea capacității de stocare, într-o facilitate logistică suplimentară amplasată în proximitatea fostei platforme industriale Oltchim, cât și prin implementarea unui proiect care vizează construirea unui parc fotovoltaic, pentru a reduce dependența energetică.

Mai mult, EVOLOR a marcat in luna mai un nou prag în strategia de extindere pe piețele externe, semnând un prim export către Republica Moldova, o piață în plină dezvoltare.

Republica Moldova reprezintă o oportunitate pentru EVOLOR, având în vedere premisele de dezvoltare ale țării și prezența mai multor producători din Ucraina, concentrați în prezent pe planurile de reconstrucție ale țării aflate la Nord de România.

Cu o prezență de 30 de ani pe piață, EVOLOR a fost înființată în 1993 sub denumirea Sarcom și, din octombrie 2021, este deținută de holdingul ROCA Industry, specializat pe segmentul materialelor de construcții. Cu o cotă de piață de 8%, compania comercializează o gamă largă de produse (vopseluri lavabile de interior și exterior; tencuieli decorative; emailuri, lacuri, grunduri – atât pe bază de apă cât și in solvenți organici; diluanți și produse complementare; pigmenți superconcentrați). Între cele mai cunoscute branduri ale companiei se numără Sticky și Coral.

Citeste si:
Producătorul român de polistiren VeroTherm investește în 3 fabrici noi, care vor fi amenajate lângă București
Producătorul român de polistiren VeroTherm investește în 3 fabrici noi, care vor fi amenajate lângă București

ROCA Industry, listată din ianuarie 2021 pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, deține, direct si indirect, un număr de 7 companii : BICO Industries (producător de plasă din fibră de sticlă din CEE), Sarcom – de curând EVOLOR, Eco Euro Doors (producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), Dial (producător de produse din fir metalic), precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga Technlogijos prin intermediul BICO Industries.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de lacuri și vopsele Sarcom se relansează sub brandul EVOLOR