Lectură de 2 minute

20 Jan 2022 - Știri și Noutăți

ROCA Industry preia pachetul majoritar al celui mai mare producător român de uși, Eco Euro Doors

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, a semnat contractul de achiziție a unui pachet de 70% din acțiunile producătorului român de uși Eco Euro Doors (EED). Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Producătorul român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-și desfășoară activitatea ROCA Industry – BICO Industries și Sarcom.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin introducerea de noi produse, prin orientarea către nișa premium și prin extinderea portofoliului de clienți și a capacității de producție.

Eco Euro Doors, companie cu capital integral românesc, a fost fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producția locală de uși, iar în 2009 a finalizat construcția unei fabrici moderne pe o suprafață totală de 60.000 mp din care 5.000 mp hale de producție și peste 13.000 mp spații de stocare, dotată cu utilaje performante și roboți industriali. Producția este axata în principal pe realizarea ușilor de interior și a accesoriilor. Eco Euro Doors produce astăzi peste 180.000 de uși pe an din MDF, HDF, lemn masiv rășinos și fag.

Industria producătoare de uși, estimată la 140 milioane euro

Tranzacția are loc în contextul unei dinamici a sectorului producătorilor de uși, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local și cu o rată de creștere anuală estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecția pentru această rată este de 7%, pentru aceeași perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcțiilor rezidențiale este așteptat un avans de 6% până în 2024.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

ROCA Industry grupează sub umbrela unui holding companii românești producătoare de materiale de construcții. Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane euro și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (producător de vopsele și lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Citeste si:
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ROCA Industry preia pachetul majoritar al celui mai mare producător român de uși, Eco Euro Doors