Lectură de 2 minute

23 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul Cocorico pregătește 30 de produse din carne de pui ready to cook și ready to eat

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În urma acordului de colaborare dintre Cooperativa Țara Mea și compania AAylex ONE, 30 de produse 100% românești din carne de pui vor fi  disponibile în magazine. Investiția cooperativei vizează strict gamele de produse ready to cook și ready to eat, semnificând echipamente de optimizare a fluxului tehnologic și logistic, în fabricile deja funcționale Aaylex de la Buzău și Călărași.  

Sursa foto: Aaylex One/ Cooperativa Țara mea

Ca în fiecare dintre segmentele de food, România are o capacitate extraordinară de a produce marfă de calitate, doar că de fiecare dată au lipsit strategia pe termen lung și orientarea către consumator. Dacă vrem să ținem pasul cu nevoile consumatorilor, trebuie sa facem asta astăzi, nu când piața e saturata. Produsele ready meal și ready to cook câștigă zilnic cote mai mari de piață, datoriăa stilului de viață din ce în ce mai ocupat din marile orașe, iar 93% din aceste produse vin din import. Ne propunem și vom reuși să schimbăm acest aspect. Romanii merită să mănânce mâncare românească. Darc merită și să primească confortul și timpul liber aferent unor produse gătite rapid sau gata preparate.

Florin Burculescu, Președinte Cooperativa Țara Mea

Fabricile Aaylex One, de la Buzău și Călărași, cu o capacitate de producție de 40 tone/zi, au început deja probele de lucru, în vederea acestui parteneriat, iar cumpărătorii români vor beneficia direct de aceste dezvoltări, prin produse la raft disponibile începând chiar din luna martie 2023 în Carrefour, Kaudland, Metro, Penny, Lidl, Cora și Kaufland.

Parteneriatul a fost pus la punct în ultimele 6 luni și s-a dezvoltat firesc, ambele echipe avand scopul de a promova și valorifica produsele românești la cele mai înalte standarde. Calitatea produselor fiind deja de necontestat, accentul va fi pus pe optimizarea fluxului tehnologic și logistic, cu scopul de a trece produsele autohtone într-o noua eră.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricolă din România, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producșia de lactate, conserve, mezeluri și produse de băcănie, 100% românești. Cu peste 10.000 de fermieri români membri, produsele Țara Mea sunt disponibile pe piață de peste 14 ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul Cocorico pregătește 30 de produse din carne de pui ready to cook și ready to eat