Lectură de un minut

26 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Primark, care intră anul acesta în România, va crește prețurile produselor din toamnă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Discounterul Primark, care vinde articole de îmbrăcăminte, accesorii și produse pentru casă, va crește prețurile pentru a rezista contextului inflaționist, a transmis compania Associated British Foods, care deține brandul.

Retailerul a anunțat că va implementa creșteri selective de preț la stocul de produse toamnă-iarnă, începând din august, fără să dea detalii despre viitoarele majorări.

În perioada octombrie 2021 – martie 2022, Associated British Foods a înregistrat venituri de 7,8 miliarde de lire sterline, în creștere cu 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările Primark au crescut cu 59% până la 3,5 miliarde de lire.

Retailerul internațional Primark se lansează pe piața din România prin deschiderea primului magazin în București, care va fi localizat în centrul comercial ParkLake și se va deschide la sfârșitul acestui an. Grupul irlandez marcheză, astfel, intrarea pe cea de-a 15-a piață și plănuiește deja deschiderea celui de-al doilea magazin.

Primark, un retailer irlandez, a fost înființat în Dublin, Irlanda acum mai bine de 50 de ani și deține în prezent peste 400 de magazine pe 14 de piețe.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark, care intră anul acesta în România, va crește prețurile produselor din toamnă