Lectură de 2 minute

20 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Primark a deschis cel de-al doilea magazin din România cu o investiție de 10 milioane de euro 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Primark, retailerul internațional de modă, a deschis cel de-al doilea magazin din România, în AFI Cotroceni, București. În decembrie 2022, a intrat pe piața din România, deschizând primul său magazin în ParkLake. De asemenea, și magazinul din AFI Cotroceni mizează pe prețurile mici, unele articole pornind chiar de la 9 lei.

Sursa foto: Primark

Mult-așteptatul magazin, situat la primul etaj al centrului comercial AFI Cotroceni, și-a întâmpinat primii clienți în această dimineață, la ora 10.00. Cu o investiție de 10 milioane de euro și 250 de noi locuri de muncă create la nivel local, deschiderea marchează un reper important pentru extinderea Primark în regiune.

Retailerul are în continuare planuri de investiții în ECE, cu două noi magazine în Polonia, care urmează să fie deschise în cursul acestui an, și primul magazin din Ungaria, în capitala Budapesta, care urmează să fie inaugurat în 2024. Astfel, în regiunea ECE Primark va ajunge la 13 magazine pe șase piețe. În prezent, Primark operează o rețea de peste 420 de magazine în 16 țări din Europa și SUA.

Magazinul Primark din AFI Cotroceni se întinde pe 3.200 de metri pătrați pe un singur etaj, aducând formula unică Primark, cu cele mai noi tendințe și articole esențiale la prețuri avantajoase, pentru tot mai mulți clienți români.

50% din hainele Primark sunt realizate din materiale reciclate

Deschiderea are loc chiar înainte de sezonul vacanțelor de vară, iar vizitatorii vor găsi în magazin cele mai noi colecții, inclusiv costume de baie, costume de plajă și rochii, precum și multe alte produse din gama de îmbrăcăminte pentru femei, bărbați, copii, articole pentru casă, beauty și accesorii.

Multe dintre liniile de îmbrăcăminte din magazinele Primark din București fac parte din marca tot mai extinsă Primark Cares a retailerului, reprezentativă pentru angajamentul companiei de a crea produse sustenabile pentru buzunarul fiecăruia.

Deja 50% din hainele Primark sunt realizate din materiale reciclate sau din surse mai durabile, iar retailerul s-a angajat să dubleze această cifră până în 2030. În acest an, brandul a lansat, de asemenea, prima sa gamă de produse circulare, concepută folosind un nou standard de sustenabilitate bazat pe principiile stabilite de către Ellen MacArthur Foundation.

Citeste si:
Kaufland a ajuns la pragul de 178 de magazine la nivel național. Unde va fi inaugurată noua unitate 
Kaufland a ajuns la pragul de 178 de magazine la nivel național. Unde va fi inaugurată noua unitate 

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 16 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de bază de calitate superioară la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii.

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 mp. AFI Cotroceni pune la dispoziția clienților săi zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, cel mai mare food court dintr-un spațiu comercial din România și o zonă generoasă de entertainment, care cuprinde numeroase oportunități de petrecere a timpului liber.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark a deschis cel de-al doilea magazin din România cu o investiție de 10 milioane de euro