Lectură de 4 minute

13 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Premieră pentru grupul de companii Farmexim | Help Net | El Pharma: cifra de afaceri a depășit pragul de un miliard de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul de companii Farmexim | Help Net | EL Pharma, parte a concernului german PHOENIX group, a înregistrat o cifră de afaceri totală care, în premieră, depășește un miliard de euro, cu peste 28% mai mult decât în 2021. Toate cele trei companii - Farmexim (distribuție de medicamente), Help Net (retail farmaceutic), EL Pharma (servicii farmaceutice) – au avut creșteri consistente, contribuind la atingerea acestui prag financiar important.

Sursa foto: Shutterstock.com

Anul 2022 a însemnat pentru grupul din România un proces intens de reorganizare internă, în urma căruia au rezultat proiecte strategice de dezvoltare a business-ului din România și extinderea operațiunilor în distribuție, retail și servicii farmaceutice. Astfel, companiile aflate sub umbrela PHOENIX group au capitalizat prin creșterea substanțială a noii linii de business – EL Pharma, care și-a diversificat portofoliul prin preluarea activității de reprezentare a unor companii de renume în piața farmaceutică la nivel global.

Prin rezultatele obținute, grupul Farmexim I Help Net I EL Pharma, a contribuit la creșterea organică a PHOENIX group, cu performanțe solide care confirmă calitatea serviciilor pe care le oferă. PHOENIX group a anunțat, la rândul său, rezultate financiare pentru anul fiscal 2022-2023 în creștere cu 18,2% față de anul precedent, ajungând la 36,3 miliarde de euro, iar profitul (înainte de impozitare) a rămas la același nivel ca în anul precedent, la 299,8 milioane de euro. De altfel, grupul a finalizat la sfârșitul lui octombrie 2022 achiziția de părți din McKesson Europe, cea mai mare achiziție din istoria companiei.

În anul de raportare, performanța noastră în ceea ce privește veniturile și rezultatele s-a dovedit încă o dată robustă, în ciuda creșterilor semnificative ale costurilor, de exemplu, în domeniul transporturilor și al energiei. Achiziția unor părți din McKesson Europe ne-a dat un impuls suplimentar.

Sven Seidel, CEO PHOENIX group

Cele mai importante repere în dezvoltarea PHOENIX group în România:

• În 2018, concernul german PHOENIX group preia companiile Farmexim și Help Net
• În 2019, are loc prima schimbare de management
• Tot în 2019, Help Net achiziționează 52 de farmacii Remedia, 32 de farmacii Ecofarmacia, 17 farmacii Proxi Pharma
• În 2020, Help Net integrează 146 de farmacii, cele de mai sus și altele mai mici
• În 2020, Farmexim lansează Farmaciile Partenere Benefica, un nou concept umbrelă pentru comunicarea cu pacientul în farmaciile independente partenere
• În 2021, grupul înființează El Pharma, o nouă companie cu activitate în zona de pharma services

Prezent în piața farmaceutică românească din august 2018, prin integrarea unora dintre cele mai mari companii românești din domeniu, PHOENIX group este un concern german, furnizor de servicii integrate de sănătate, care desfășoară, în România, activități de-a lungul întregului lanț de aprovizionare:

Citeste si:
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului

• distribuție de medicamente, prin experiența de 33 de ani și rețeaua logistică a Farmexim;
• retail farmaceutic, prin prezența la nivel național a lanțului de peste 420 de farmacii Help Net, în continuă dezvoltare încă din 1998;
• pharma services, prin cea mai nouă entitate a grupului în România, EL Pharma, înființată la începutul anului 2021.

Cele 3 companii își desfășoară activitatea sub umbrela PHOENIX group în România, concentrându-și activitatea asupra oamenilor, cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun, și misiunea de a deveni cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate.

Farmexim S.A. este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, având 800 de angajați și asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și puncte de lucru din principalele orașe ale țării.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma S.A. operează unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice, cu peste 420 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați care oferă servicii de calitate înaltă pentru pacienți.

PHOENIX group, cu sediul la Mannheim, în Germania, este un furnizor de servicii de sănătate, lider în Europa. Cu o prezență activă în 29 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă, concernul german contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu aproximativ 48.000 de angajați.
PHOENIX group operează 224 de puncte de lucru care oferă servicii de wholesale și pre-wholesale, furnizând medicamente și produse de sănătate către farmacii și instituții medicale.

Cu aproximativ 17.000 de farmacii membre, PHOENIX Pharmacy Partnership este umbrela pentru o rețea europeană de cooperare și parteneriat în 18 țări.

Sub marca de servicii "All-in-One", compania oferă servicii către industria farmaceutică, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.
PHOENIX group operează peste 3.200 de farmacii proprii în 17 țări europene, sub brandurile BENU, APOTEK 1, Rowlands Pharmacy, Help Net și Lloyds.

El Pharma S.R.L. este cea mai nouă entitate a PHOENIX group în România, înființată în 2021, cu scopul de a dezvoltarea noua direcție pharma services, sub umbrela All-in-One.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Premieră pentru grupul de companii Farmexim | Help Net | El Pharma: cifra de afaceri a depășit pragul de un miliard de euro