Lectură de 2 minute

02 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Premieră mondială: ambalaj cosmetic realizat din plastic obținut din reciclarea emisiilor industriale de carbon

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

L'Oréal a creat în parteneriat cu LanzaTech și Total primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon, care sunt captate și reciclate.

Procesul de conversie a emisiilor are loc în trei pași:

  • LanzaTech captează emisiile industriale de carbon și le transformă în etanol, folosind un proces biologic unic;
  • Total, cu ajutorul unui proces inovator de deshidratare dezvoltat în parteneriat cu IFP Axens, transformă etanolul în etilenă înainte de a-l polimeriza în polietilenă, care va avea toate specificitățile tehnice ale echivalentului său fosil;
  • L’Oréal folosește polietilena astfel obținută pentru a produce ambalaje cu aceeași calitate și proprietăți ca și polietilena convențională.

Acest succes tehnologic și industrial demonstrează faptul că emisiile industriale de carbon pot fi utilizate pentru a produce ambalaje din plastic. Această premieră mondială reflectă mai întâi angajamentul celor trei parteneri pentru dezvoltarea unei economii circulare durabile a materialelor din plastic, deschizând totodată calea către noi oportunități pentru captarea și reutilizarea emisiilor industriale de carbon.

Cei trei parteneri își propun să continue colaborarea pentru producția pe scară largă a plasticului sustenabil, cu deschiderea de a lucra cu cei care vor să li se alăture și, împreună, să își ia angajamentul de a utiliza aceste noi materiale din plastic sustenabil.

Companie de reciclare a carbonului, LanzaTech este un lider global în fermentarea gazelor, producând combustibili și substanțe chimice sustenabile, prin conversia biologică a emisiilor de carbon uzat, inclusiv a gazelor reziduale respinse; a gazelor de sinteză (syngas) din toate formele de biomasă (de exemplu: deșeuri solide municipale, deșeuri industriale organice, deșeuri agricole) și a biogazului reformat.

Total este o companie de energie care produce și comercializează combustibili, gaze naturale și electricitate. Cei 100.000 de angajați sunt dedicați generării unei energii mai bune, mai sigure, mai curate și accesibile cât mai multor oameni. Prezenți în peste 130 de țări, ambiția noastră este să devenim specialistul energiei responsabile.

L’Oréal se dedică frumuseții de peste 100 ani. Cu un portofoliu unic de 36 branduri diverse și complementare, Grupul a generat vânzări de 29,87 miliarde de euro în 2019 și are 88.000 angajați în toată lumea. În calitate de lider în domeniul frumuseții, compania L’Oréal este prezentă în toate rețelele de distribuție: mass market, magazine, farmacii și drogherii, saloane de îngrijire, retail-ul din domeniul turismului, retail-ul propriu și e-commerce. L’Oréal România, parte a Grupului L’Oréal, are o istorie de 23 de ani și oferă consumatorilor cosmetice prin 22 de branduri și o rețea de distribuție complexă.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Premieră mondială: ambalaj cosmetic realizat din plastic obținut din reciclarea emisiilor industriale de carbon