Lectură de un minut

10 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Platforma de livrare de mâncare Takeaway iese din România, din cauza competiției din piață

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Platforma olandeză de livrare de mâncare Takeaway iese din România pe 1 iunie 2022, în urma presiunii puse de competiție. Rămân, astfel, pe piața locală Bolt, Glovo și Tazz by eMAG.

Just East Takeaway susține că presiunea competiției, dimensiunea businessului și rata de penetrare a pieței de livrare de mâncare nu au putut susține un business sustenabil în ultima perioadă. Ieșirea de pe piața din România va permite companiei să se concentreze pe piețele unde are deja o poziție dominantă între jucători.

Rămân, astfel, să își împartă piața de livrare de mâncare la domiciliu următorii jucători: Glovo, care a achiziționat foodpanda în România și Bulgaria, Bolt Food și Tazz by eMAG, format după ce eMAG a cumpărat platforma EuCeMănânc.

Just Eat Takeaway este un marketplace global online de livrare de mâncare, cu sediul în Amsterdam, care are peste 630.000 de parteneri. Fuziunea dintre Just Eat și Takeaway.com operează în Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Olanda, Canada, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Polonia, Slovacia, Spania și Elveția. Compania are parteneriate în Columbia și Brazilia.

Sursa foto: justeattakeaway.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Platforma de livrare de mâncare Takeaway iese din România, din cauza competiției din piață