Lectură de 2 minute

04 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Piața muncii în iulie: Numărul de aplicări a crescut cu 12%, până la 400.000

Roxana Vasile

Chiar dacă luna iulie este considerată în mod tradițional perioadă de concedii, planurile de recrutare ale angajatorilor s-au amplificat, iar candidații au continuat să-și caute noi oportunități profesionale. Pentru pozițiile deschise, companiile au contactat de 3 ori mai mulți candidați în iulie comparativ cu luna anterioară, potrivit datelor BestJobs.

Astfel, angajații interesați să își schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creștere cu 12% față de nivelul din luna iunie. În plus, peste 24.000 de români și-au creat un cont nou pe platforma de recrutare online BestJobs în iulie, pentru a fi pregătiți să aplice la joburi noi.

Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste așteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaților și angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an și jumătate, am învățat că piața muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual”, spune Ana Vișian, marketing manager BestJobs România.

Cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum vânzări, cu 77.893 de aplicări, financiar / contabilitate, cu 49.859 de aplicări, management, cu 41.244 de aplicări, IT / telecom, cu 32.568 de aplicări, și marketing, cu 27.407 aplicări. Este observat și un interes crescut pentru joburile în marketing, fiind un domeniu în care activitatea se desfășoară cu ușurință remote, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.

Interesul pentru activitățile care pot fi făcute de oriunde își păstrează locul în topul aplicărilor, cu un număr egal cu 12% din volumul total. Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Brașov (cu 37.808 de aplicări) și Prahova (cu 29.857 de aplicări).

Citeste si:
2Performant raportează o creștere de 23% a veniturilor din primăvară comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Se poate observa, de asemenea, un interes crescut și din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România și are o experiență de peste 20 de ani în domeniu. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 25.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

 

Citeste si:
Retargeting Biz lansează noua platformă de marketing automatizat, dedicată magazinelor online și clienților
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Piața muncii în iulie: Numărul de aplicări a crescut cu 12%, până la 400.000