Lectură de un minut

28 Aug 2019 - Știri și Noutăți

Salarii din industria farmaceutica: topul castigurilor medii nete

Abonează-te pe  

Salariul mediu net in industria farma este de 656 de euro, pe luna, potrivit comparatorului salarial Paylab.ro, Romania fiind tara din Europa Centrala si de Est in care angajatii din aceasta industrie castiga cel mai putin., se arata intr-un comunicat.

Diferenta este sensibila chiar si fata de Bulgaria, tara care, in mod traditional, ofera, in aproape toate industriile, salarii mai mici decat la noi. Astfel, cei care lucreaza in sectorul farmaceutic din Bulgaria au un salariu mediu net lunar de 887 de euro, dupa cum arata datele Paylab. Alte venituri nete lunare si notabile:

  • Estonia: 1.400 de euro
  • Lituania: 1.100 de euro
  • Cehia: 1.071 de euro
  • Ungaria: 994 de euro
  • Slovacia: 952 de euro
Au fost ani in care industria farma era una dintre cele mai vanate de candidati, datorita salariilor mari pe care le oferea. In continuare este unul dintre sectoarele bine platite, insa, intre timp, au crescut mult alte domenii care, tocmai prin prisma acestei expansiuni foarte rapide, au trebuit sa compenseze cu salarii mari si au trecut in fata Farmaceuticelor. Ma refer aici in primul rand la IT si apoi, desigur, la banking, servicii financiare, servicii juridice. Odata ce ritmul de extindere a ajuns la un nivel de plafon, si ritmul de crestere a salariilor s-a stabilizat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
In acest moment, peste 700 de joburi in industria farmaceutica sunt disponibile pe ejobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania. Trei sferturi dintre acestea se adreseaza candidatilor cu un nivel mediu de experienta (2-5 ani) sau care se afla in pozitii de senioritate (peste 5 ani de experienta).
sursa foto Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Salarii din industria farmaceutica: topul castigurilor medii nete