Lectură de un minut

04 Jan 2017 - Știri și Noutăți

Retailul romanesc in 2017 - ce schimbari se pregatesc

Abonează-te pe  

Pentru anul 2017 mai multi retaileri pregatesc schimbari pe piata din Romania. Unele magazine vor disparea, iar alte retele de magazine vor fi extinse cu alte unitati. Despre ce nume este vorba, gasiti detalii mai jos.

supermarket

Printre brandurile care nu vor mai exista pe piata din Romania, incepand cu acest an, se numara XXL Mega Discount si Billa.

Daca in anul 2016 s-au deschis aproximativ 240 de magazine (134 doar de Profi), pentru anul acesta sunt anuntate planuri de extindere pentru Kaufland, Mega Image, Carrefour, Selgros si fostul Penny Market, devenit Rewe Romania - este posibil ca numarul noilor locatii inaugurate anul acesta sa creasca considerabil.

Judetul Cluj este luat in considerare de Mega Image, dupa ce anul trecut a adaugat retelei 51 de noi locatii.

Daca in 2016 Rewe Romania a inaugurat 26 de noi magazine Penny Market, anul acesta renunta la XXL MegaDiscount si inchide alte doua unitati, urmand ca sase sa fie reamenjate si rebranduite. In schimb, LIDL doreste sa adauge lantului alte 10 magazine, iar Kaufland vrea sa depaseasca cele 112 unitati.

Dupa ce a preluat cele 86 de marketuri BILLA, Carrefour va investi in reconstructia acestora.

Conform profit.ro isi vor face intrarea in mediul online mai multe branduri, aceasta etapa fiind anunta deja de Mega Image si Kaufland, urmand ca acestia sa se alature deja retailerilor Cora, Carrefour sau Metro (birotica) care deja detin magazine online.

Citeste si:
Industria locală de software avansează rapid: mindit.io raportează o cifră de afaceri de 13 milioane de euro
Industria locală de software avansează rapid: mindit.io raportează o cifră de afaceri de 13 milioane de euro

Sursa foto: pixabay.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailul romanesc in 2017 - ce schimbari se pregatesc