Lectură de 2 minute

25 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Penny certifică BREEAM toate magazinele noi deschise

Anca Olteanu

Penny a început un program de certificare BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) pentru toate magazinele pe care le construiește în prezent. Demersul la nivel european al discounterului Penny a fost demarat în urmă cu doi ani.

Procesul de verificare și certificare a magazinelor Penny, sprijinit de echipa ADP green building, are mai multe obiective:

  • Creșterea confortului clienților și angajaților Penny;

  • Reducerea consumului de resurse;

  • Reducerea amprentei de carbon înmagazinate și operaționale a magazinelor;

    Retail jobs
  • Protejarea biodiversității și a faunei locale;

  • Susținerea economiei circulare și a transportului;

  • Completarea politicilor de guvernanță socială și de mediu a Penny România.

„Angajamentul de a certifica BREEAM toate magazinele noi și a adăuga în timp și magazinele deja funcționale care vor trece prin reabilitări majore reprezintă una din cele mai ample acțiuni de certificare BREEAM nu doar la nivel național, cât și european”, a declarat Daniel Gross, CEO Penny România.

Citeste si:
Fashion Days a colectat și donat prin campania de CSR #donationdays peste 100 de tone de articole, iar jumătate au ajuns la peste 30.000 de beneficiari

Toate magazinele din rețeaua Penny vor fi recertificate o dată la trei ani.

Magazinul Penny Otopeni, certificat BREEAM, a consumat în 2020 cu 18% mai puțină energie față de un magazin standard. Pe acoperișul magazinului sunt 120 de panouri fotovoltaice, 55 de tuburi solare care aduc lumină naturală și difuză în magazin, precum și aproximativ 1.000 de mp de acoperiș înierbat.

Anul trecut, magazinul din Otopeni a produs 55.315 kWh prin intermediul panourilor fotovoltaice, ceea ce a reprezentat 21% din totalul de energie electrică consumat de acesta. Tradus în indicatori de mediu, acest fapt a făcut posibilă evitarea a 74.549,25 kg emisii CO2. În plus, a fost testat sistemul CO2 (R744) în magazinul din Otopeni.

Penny este conceptul grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, rețeaua este alcătuită din 294 de magazine la nivel național și o echipă formată din peste 5.500 de angajați.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Penny certifică BREEAM toate magazinele noi deschise