Lectură de 2 minute

28 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Packeta alocă un buget de până la 5 milioane de euro pentru dezvoltare în România, anul acesta

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Packeta România, sucursala locală a Packeta Group, platformă digitală globală pentru comerÈ›ul online, cu reÈ›ea de puncte pick-up în Europa Centrală È™i de Est, accelerează investiÈ›iile pe piaÈ›a locală È™i alocă un buget de până la 5 milioane de euro pentru dezvoltarea business-ului din România. Compania vizează deschiderea a două noi depozite È™i dublarea numărului de puncte pick-up, la peste 1.000.

​​​​​​InvestiÈ›iile vor fi direcÈ›ionate, în principal, către deschiderea a două noi depozite în România È™i în extinderea reÈ›elei de puncte pick-up, compania vizând dublarea acestora până la finalul anului.

Packeta va continua investiÈ›iile începute anterior în dezvoltarea logistică, în echipamentele tehnice È™i de manipulare a coletelor, în dezvoltarea platformei, în creÈ™terea efectivului de personal angajat, în crearea de noi linii directe de transport internaÈ›ional, în integrări tehnice È™i în creÈ™terea numărului de magazine online partenere.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 11,7 milioane de euro, în creÈ™tere cu 160% față de anul anterior.

„Prin potenÈ›ialul pe care îl are piaÈ›a de livrări È™i datorită evoluÈ›iei comerÈ›ului online pe plan local, România se află în centrul preocupărilor companiei la nivel de grup. Planurile Packeta în România sunt, astfel, centrate pe dezvoltarea capacităților de livrare în toată È›ara, fiind totodată, interesaÈ›i să contribuim la dezvoltarea industriei È™i să oferim servicii de calitate la preÈ›uri avantajoase, mai ales în contextul actual”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Packeta România, menÈ›ionând că între prioritățile din acest an ale companiei se află dublarea reÈ›elei de puncte pick-up, la peste 1.000 de locaÈ›ii.

În 2021, din totalul coletelor procesate de Packeta România, aproximativ 35% au fost expediate către puncte pick-up din România, iar circa 60% către puncte pick-up din afara țării.

Packeta România este o platformă digitală globală pentru comerÈ›ul online, membră a Packeta Group, prezentă pe piaÈ›a din România încă din 2017. Compania are ca scop facilitarea procesului logistic pentru selleri È™i magazine online prin multiple servicii de livrare, fără a impune clienÈ›ilor finali locul È™i ora ridicării produselor. Compania are o reÈ›ea de peste 10.000 de puncte pick-up proprii È™i peste 2.160 de Z-Box-uri în reÈ›eaua internaÈ›ională a Packeta Group È™i alte 92.000 de puncte pick-up partenere în toată Europa. În anul 2021, grupul Packeta a transportat mai mult de 73 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 32.000 de magazine online È™i selleri persoane juridice. Magazinele online îÈ™i pot expedia coletele nu numai la nivel naÈ›ional, ci È™i la nivel internaÈ›ional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, SUA, ElveÈ›ia, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Israel, Turcia È™i Ucraina.

Citeste si:
Program modificat în magazinele Pepco de Paștele catolic. La ce oră se închid unitățile
Program modificat în magazinele Pepco de Paștele catolic. La ce oră se închid unitățile
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Packeta alocă un buget de până la 5 milioane de euro pentru dezvoltare în România, anul acesta