Lectură de un minut

12 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Oscar de la Renta își vinde afacerea prin intermediul băncii de investiții Rothschild

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Banca de investiții Rothchild a început căutarea de cumpărători pentru brandul american de lux, care este în prezent controlat de familia fondatorului omonim, după moartea acestuia în 2014.

Sursa foto: Shutterstock

Fondul european de investiții a început să sondeze piața în căutarea unor potențiali cumpărători pentru brandul american de lux, potrivit unor surse citate de WWD, citează modaes.com.

Compania este deținută în prezent de familia designerului Oscar de la Renta, care a preluat controlul după moartea acestuia în 2014. Fondul de capital privat GF Capital Management & Advisors deține, de asemenea, ceea ce se estimează a fi 20% din brand din 2010.

Cu toate acestea, capitalul companiei este deținut majoritar de familie. Brandul trebuie să concureze cu alte mărci cu o susținere financiară mai mare, precum Dior, care se află în mâinile grupului LVMH, sau Chanel, pentru o nișă pe piața luxului, un sector care a dat semne că se află în declin.

În timpul pandemiei, vânzările Oscar de la Renta au scăzut, iar compania a fost nevoită să reducă costurile. Se estimează că veniturile brandului și-au revenit la peste 120 de milioane de dolari anul trecut, dar compania continuă să mențină costurile la un nivel scăzut, ceea ce se poate observa în absența sa de la Săptămâna Modei de la New York.

Cu toate acestea, acordul dintre Rothschild și de la Renta nu asigură că se va concretiza o eventuală tranzacție de vânzare. În ultimele luni, sectorul a trecut prin procese similare, cum ar fi achiziția Capri de către conglomeratul de lux Tapestry pentru 8,5 miliarde de dolari, sau cumpărarea a 30% din brandul italian Valentino de către Kering.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Oscar de la Renta își vinde afacerea prin intermediul băncii de investiții Rothschild