Lectură de 2 minute

09 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Orașele cu cele mai mari venituri medii nete lunare. Care sunt cele mai bine plătite domenii și care se află la coada clasamentului

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

eJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare din România, a publicat o listă a orașelor cu cele mai mari salarii medii nete, cu informații publicate prin intermediul Salario, comparatorul de salarii în care românii își pot introduce câștigurile nete lunare. 

Cei mai curioși specialiști sunt economiștii, cu 5.669 de salarii introduse, potrivit eJobs. București se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu net lunar de 4.500 de lei, iar pe locul doi se situează Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu cu un salariu mediu net de 4.000 de lei.

La polul opus, orașele cu cele mai mici salarii medii nete sunt Gura Humorului cu 2.200 de lei, Corabia, cu 2.100 de lei, Rovinari cu 2.000 de lei și Dorohoi cu 1.800 de lei.

În plus, potrivit Salario, salariile în care se câștigă cele mai mari salarii medii nete sunt IT Software, cu 5.600 de lei și management cu 5.000 de lei, urmate de project management, tot cu 5.000 de lei lunar și IT Hardware cu 4.100 de lei.

Pe de altă parte, domeniile în care se cîștigă cele mai mici salarii medii nete sunt: call center/BPO, cu 2.750 de lei, secretariat cu 2.600 de lei, urmat de merchandising cu 2.400 de lei și au pair/babysiting/curățenie cu 2.300 de lei.

Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

eJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare din România, a fost lansată în 1999. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. Cele 4,6 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Orașele cu cele mai mari venituri medii nete lunare. Care sunt cele mai bine plătite domenii și care se află la coada clasamentului