Lectură de 3 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

eJobs lansează Salario, comparatorul de salarii cu peste 130.000 de date salariale

Roxana Vasile

eJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare din România lansează Salario, comparatorul de salarii în care 130.000 de români și-au introdus deja câștigurile nete lunare. Cele mai mari câștiguri nete sunt în București-Ilfov, Timiș și Cluj, unde există și cel mai mare interes din partea candidaților pentru transparentizarea salariilor.

 

București-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, în timp ce județele Timiș și Cluj vin puternic din urmă, cu salarii medii nete de 3.500 lei. La polul opus, Vrancea, Vaslui și Dolj sunt județele cu cele mai mici salarii medii, acestea depășind ușor 2.500 lei net.

Județele cu cele mai mari venituri sunt și cele în care candidații manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii județelor Mehedinți, Teleorman și Giurgiu sunt cel mai puțin interesați de a afla câștigurile pieței.

,,În România salariile rămân în continuare un subiect fierbinte, dar și unul tabu. După un 2020 cu plafonări sau chiar scăderi salariale, e necesară din nou discuția despre venituri transparente într-un an de revenire ca 2021, când angajările sunt din nou la nivelul pre-pandemic. Prin Salario încercăm să încurajăm cât mai multe companii să ni se alăture în acest demers al transparenței salariale, model abordat deja cu succes de țările nordice”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Retail jobs

Salariile în România, subiect tabu

Cele mai mari salarii nete lunare introduse în comparatorul de salarii depășesc 22.000 lei și vizează funcții de management ca director general, manager de vânzări sau director economic. Cele mai bine plătite domenii sunt IT software, achiziții și IT hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiți sunt românii care lucrează în au pair/baby sitting/ curățenie, confecții și office/back-office/secretariat.

Datele ne arată că transparența salarială aduce cu sine numai beneficii de ambele părți, și pentru angajați, și pentru angajatori. Astfel, anunțurile de recrutare care afișează salariul atrag cu 40% mai mulți candidați relevanți, deci ajută companiile să-și eficientizeze procesele de recrutare”, mai spune Bogdan Badea.

Economist, inginer de proiectare, asistent manager, inginer software și programator Java sunt pozițiile pentru ale căror salarii românii manifestă cel mai mare interes, fiecare dintre acestea având peste 2.000 de căutări în baza de date salariale.

Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

Citeste si:
Tinerii caută tot mai multe joburi spre final de an. Vânzări, financiar, marketing și management, în topul celor mai căutate locuri de muncă

eJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare din România, a fost lansată în 1999. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. Cele 4,6 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Calculator salariu: câți bani primești și ce taxe plătești

Calculator salariu net: Introduceți salariul brut pe care îl primiți de la angajator pentru a afla care este suma efectivă care vă intră în cont la finalul lunii.

Calculatorul de salariu net dezvoltat de Wall-Street.ro va afișa defalcat principalele taxe și contribuții pe care angajatorul le plătește din salariul brut.

După introducerea salariului brut, selectați în câmpul ”industrie” domeniul în care activați pentru afișarea completă a sumei în calculatorul salariului net.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  eJobs lansează Salario, comparatorul de salarii cu peste 130.000 de date salariale