Lectură de 2 minute

12 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Noi produse la Brutăria Miez: cu ce au început anul artizanii locali

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Recent mutați din Piața Amzei în Piața Artizante, brutarii de la Miez vin cu noi produse pentru români. Croissant cu migdale, pain au chocolat, tartă cu pere și cornulețe cu magiun sunt noile bunătăți de pe rafturile brutăriei. 

Sursa foto: Miez Brutărie Artizanală/ Facebook

Brutăria Miez, deținută de Andreea Caretu, s-a mutat recent în Piața Artizante, inaugurată de curând în Păulești.

Andreea Caretu precizează că, așa cum a menționat pe rețelele sociale, caută soluții pentru a se întoarce în București, dar înainte de aceasta își stabilizează businessul în Piața Artizante.

”Despărțirea nu este una ușoară nici pentru noi. Așa cum am menționat și în postările noastre din social media, așteptăm să ne liniștim un pic în noua locație, să încheiem întru totul procesul mutării (reîntregirea echipei, predarea fostului spațiului și așa mai departe) și abia apoi vom începe să căutăm soluții în liniște. Încă nu știm dacă va fi vorba de o colaborare sau dacă vom putea aduna resursele pentru un nou magazin Miez, dar ne dorim să revenim la București, într-o formă sau alta”, a declarat Andreea.

Caretu a adăugat că dorința de a se muta din Piața Amzei exista de ceva vreme, motivul stând în spațiul restrâns pe care magazinul îl punea la dispoziție. Decizia a fost întărită de modificările fiscale care au adus taxe mai mari pentru brutarii locali.

”Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt, dar ne gândeam deja de ani de zile la o posibilă mutare într-un spațiu mai mare și mai potrivit activității noastre, așa că nu ne-a fost atât de greu să luăm decizia. Totodată visam la o altfel de poziționare a noii locații, mai departe de hărmălaia centrului orașului. Nu ne gândeam că ne vom îndepărta atât de tare totuși de Amzei, dar uite că așa s-au așternut lucrurile pentru noi. Ultimele schimbări ale legislației fiscale ne-au mărit taxarea semnificativ. Și acest fapt a jucat un rol în luarea deciziei de a părăsi capitala, pe de-o parte pentru costuri fixe ușor mai mici și mai multă siguranță în ceea ce privește plafonarea chiriei și a costurilor cu salariații”, a explicat fondatoarea Miez.

Inspirată de celebra Piață Torvehallerne din Copenhaga, Artizante, locul în care se află acum Miez, se diferențiază de piața tradițională românească prin modernism, programul prelungit în weekenduri și prin oferta sa de produse, de la fermieri și artizani locali, precum și prin varietatea de mâncăruri preparate, gata de consumat.

Citeste si:
Brutăria Miez pleacă din Piața Amzei. Unde se mută artizanii locali
Brutăria Miez pleacă din Piața Amzei. Unde se mută artizanii locali
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi produse la Brutăria Miez: cu ce au început anul artizanii locali