Lectură de 5 minute

16 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Noi producători locali în portofoliul Carrefour: ce produse va adăuga retailerul în „Gădina Noastră”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour România adaugă producători locali în portofoliul său, sub eticheta Grădina Noastră. Retailerul continuă investițiile în dezvoltarea sortimentului de produse locale și încheie parteneriate cu șase noi cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării: Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești.

Sursa foto: Carrefour

Odată cu extinderea portofoliului de produse din România, retailerul atinge pragul de zece furnizori strategici de legume și fructe de proveniență locală, ce pot fi regăsite în toate magazinele Carrefour sub eticheta „Grădina Noastră”, personalizată în funcție de origine. Această măsură se afiliază misiunii globale Act for Food de promovare a unei alimentații curate.

În prezent, Carrefour România colaborează cu zece cooperative partenere (Grădina Noastră din Vărăști, Zărand, Însurăței, Brezoaele, Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești), care reunesc sub umbrela Grădina Noastră un total de 240 de familii și producători mici, mijlocii și mari.

Cu o experiență semnificativă în domeniul agriculturii durabile și o suprafață de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unități de vânzare de fructe și legume, producția fiind preluată și comercializată integral în toate formatele de magazine din rețeaua Carrefour.


Grădina Noastră din Fierbinți – varză, ardei, vinete, dovlecei

Creată la inițiativa Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră de la Fierbinți este formată din șase familii de agricultori specializate în cultivarea legumelor. Fiecare familie vine cu o experiență vastă în domeniul agricol, obținută prin moștenirea terenurilor și transmiterea afacerii din generație în generație. Cooperativa, recunoscută pentru producția de varză, roșii, ardei, vinete, castraveți, dovlecei și țelină, dispune de un teren ce se întinde pe aproximativ 22 de hectare în câmp și 1 hectar în solarii. Totodată, producătorii colaborează îndeaproape cu mediul universitar și cu companiile de profil pentru cercetarea a noi hibrizi ce pot fi comercializați.


Grădina Noastră din Beiuș – afine, zmeură, mure, coacăze, hribi

Formată din șase familii de agricultori, Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș este specializată în producția de fructe de pădure pe suprafețe extinse – 1 ha afine, 1 ha căpșune, 1,2 ha zmeură și 0,7 ha coacăze roșii. Suprafețele de teren ale cooperativei sunt situate în depresiunea Beiușului, zonă cunoscută pentru solul fertil, ideal pentru agricultura durabilă, cu posibilități de mecanizare, bogat în elemente nutritive și cu o amprentă deosebită asupra aspectului și gustului produselor. Înființată în urmă cu șapte ani, cooperativa își propune să atragă cât mai mulți producători și locuitori din zona Beiușului și împrejurimi.

Grădina Noastră din Ostrov - struguri, cireșe, caise, piersici

Specializată în producția de struguri de masă și fructe, Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov este alcătuită din cinci familii care se ocupă, zi de zi, cu îngrijirea celor 57 ha de struguri și 7 ha de cireșe, caise și nectarine, cu o creștere exponențială de la un an la altul. Toate acestea ajung, imediat după culegere, pe rafturile magazinelor Carrefour.

Grădina Noastră din Târgu Secuiesc – cartofi

Suprafața totală de teren a cooperativei situată în depresiunea Târgu Secuiesc depășește 89 ha și dispune de un sol deosebit de fertil, bogat în proprietăți nutritive, de care au grijă 5 familii din regiune pentru a obține un produs cu aspect comercial atrăgător și calități culinare remarcabile. Zona este recunoscută pentru culturile de cartofi, ce beneficiază de condiții pedo-climatice favorabile obținerii unei producții generoase. Anual, cooperativa livrează între 500-800 de tone de cartofi pentru magazinele Carrefour.

Citeste si:
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște

Grădina Noastră din Huși – struguri, prune și caise

Municipiul Huși este recunoscut pentru podgoriile sale de struguri destinați atât pentru consum, cât și pentru producția de vinuri alese. Tradiția cultivării viței de vie este transmisă de la o generație la alta de mai bine de 200 de ani, ceea ce face ca arealul viticol al orașului Huși să mai fie numit și „Huși, orașul dintre vii”. Aproximativ 30 ha de vie de struguri de masă, 1 ha de cireși și 1 ha de pruni sunt atent îngrijite de cele 2 familii înrolate în Cooperativa agricolă de la Huși.


Grădina Noastră din Voinești – mere și prune

Alcătuită în prezent din șapte familii, Cooperativa agricolă din Voinești este specializată în pomicultură, ramură ce i-a adus cu timpul renumele la nivel național. Deţine o suprafaţă de teren de aproximativ 78 ha, destinate culturilor de mere (50 ha), cireșe (9 ha), prune (10 ha) și pere (9 ha). Dintre toate, merele de Voinești sunt, de departe, vedetele regiunii, cunoscute pentru calitatea lor gustativă de excepție. Drumul parcurs de acestea pentru a deveni produse de origine geografică se întinde de-a lungul a sute de ani.

Toate produsele comercializate sub marca Grădina Noastră sunt crescute local, de familiile de fermieri și agricultori cu tradiție din cadrul cooperativelor, care beneficiază de sprijinul retailerului în termeni de accesibilitate crescută la o piață de desfacere națională, dezvoltarea și promovarea vânzărilor și circuit logistic îmbunătățit.

De la fermă, pe raftul magazinelor

Cele șase cooperative susțin distribuția națională a produselor într-un interval de timp restrâns, astfel încât românii să aibă acces la prospețimea locală pe rafturile magazinelor, cu o distribuție medie de 24-36 de ore.

Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenți și cei asociați în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului media ajunge să depășească valoarea de 50%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi producători locali în portofoliul Carrefour: ce produse va adăuga retailerul în „Gădina Noastră”