Lectură de 2 minute

17 Nov 2021 - Știri și Noutăți

PayU: Plățile online cu cardul au crescut cu 22% de Black Friday, în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Valoarea totală a tranzacțiilor online realizate prin platforma PayU a ajuns la 357 milioane de lei, de Black Friday, în timp ce numărul acestora a atins pragul de 658.000 de tranzacții, în creștere cu 22% față de anul trecut.

Din estimările PayU România, volumul tranzacțiilor plătite de clienți în online, la comercianții care au avut oferte de Black Friday, este de peste 10 ori mai mare decât într-o zi obișnuită.

„Ediția din acest an ne-a confirmat că există, în continuare, oportunitate de creștere pentru piața de e-commerce din România și că Black Friday este un eveniment tot mai relevant pentru consumatori. Creșterea cu 22% a numărului de tranzacții înregistrate în cea mai recentă ediție de Black Friday ne arată faptul că tot mai mulți consumatori privesc acest eveniment ca pe o oportunitate de a face cumpărături online, iar tendința care se observă este diversitatea produselor achiziționate. Românii cumpără online din toate categoriile de produse. Dacă în anii trecuți verticalele «vedetă» erau IT&C sau fashion, acum observăm cumpărături diverse, de la cafea sau parfurmuri&beauty la servicii medicale, pachete turistice sau chiar carburanți”, a declarat Elena Gheorghe, country manager PayU România.

Numărul magazinelor intrate în online a crescut în ultimii doi ani, forțate și de contextul pandemiei, ceea ce a condus la creșterea competitivității și, implicit, a calității produselor și serviciilor oferite de comercianți.

„Tot mai mulți consumatori au înțeles că a achiziționa și plăti online este simplu, rapid și sigur, lucru demonstrat și de faptul că 62% dintre tranzacții (+60% față de ediția precedentă) au fost efectuate cu un card salvat în sistemul PayU sau prin Google Pay”, a precizat Elena Gheorghe.

PayU este divizia fintech și plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online. PayU este principalul furnizor de servicii de plată online în 50 de piețe.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PayU: Plățile online cu cardul au crescut cu 22% de Black Friday, în România