Lectură de 2 minute

24 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Nestle suspendă vânzarea majorității produselor în Rusia și va asigura doar alimente pentru bebeluși

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Gigantul elvețian Nestle, care are multe branduri cunoscute în portofoliu, precum KitKat și Nesquik, a suspendat vânzările produselor sale în Rusia, în urma presiunilor internaționale, după ce la începutul lunii a oprit investițiile în țara care a invadat Ucraina, notează BBC.

„Pe măsură ce războiul continuă în Ucraina, activitățile noastre din Rusia se vor concentra pe asigurarea alimentelor esențiale, nu pe a înregistra profit. Ne supunem sancțiunilor internaționale asupra Rusiei”, a transmis Nestle.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky și premierul Denys Shmyhal au criticat Nestle pentru că încă desfășoară operațiuni în Rusia. „Să plătești taxe la bugetul unei țări teroriste înseamnă să omori copii și mame fără apărare. Sper că Nestle se va răzgândi în curând”, a scris premierul pe Twitter.

Cea mai mare companie din FMCG și-a redus treptat activitatea în Rusia, de la izbucnirea războiului în Ucraina, dar a fost constant sub presiunea internațională de a se retrage definitiv. Nestle a oprit activitățile de marketing și investițiile, iar la începutul lunii a oprit livrările de produse non-esențiale precum capsule de cafea Nespresso și apă San Pellegrino, dar a continuat să vândă multe dintre branduri, spunând că are „o responsabilitate față de cei 7.000 de angajați din Rusia”.

De acum, compania va vinde în Rusia doar alimente pentru bebeluși și produse nutriționale destinate sectorului medical, iar profitul care se va realiza va fi donat organizațiilor umanitare. „Suntem alături de poporul ucrainean și de cei 5.800 de angajați de acolo”, a mai transmis compania.

Până acum, mai multe branduri internaționale, precum McDonald`s, L`Oreal, H&M sau Apple, și-au suspendat sau limitat activitățile în Rusia. O parte dintre companii produc în continuare bunuri non-esențiale, în timp ce mărci precum M&S și Burger King spun că acordurile de franciză le împiedică să închidă unitățile din Rusia.

Compania elvețiană Nestlé este cea mai mare companie de bunuri de larg consum din lume, fiind urmată de doi giganți americani: Procter & Gamble și PepsiCo. Vânzările Nestlé au fost, în 2020, de 93,1 miliarde de dolari. Veniturile companiei au crescut cu 1,2% de la an la an, potrivit Consultancy. Nestlé este o companie de produse alimentare și băuturi, prezentă în 189 de țări din întreaga lume, cu peste 300.000 de angajați. Cele peste 2.000 de brand-uri ale Nestlé includ nume precum Nescafé, Nespresso, Maggi și Nesquik. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani.

Citeste si:
Nestle lansează un nou produs: ce sortiment de cafea intră pe piață
Nestle lansează un nou produs: ce sortiment de cafea intră pe piață
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestle suspendă vânzarea majorității produselor în Rusia și va asigura doar alimente pentru bebeluși