Lectură de 2 minute

24 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Nemții de la Corratec deschid anul viitor o nouă fabrică de biciclete, în Timișoara

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania germană Corratec a cumpărat fabrica de antene de comunicații Kathrein din Timișoara de la Ericsson și estimează că în primăvară va începe producția de biciclete. Aceasta va fi a treia fabrică de biciclete din oraș, după ce partenerul Decathlon, Sport Mechanical Workshop, va deschide în această toamnă a doua unitate de producție.

Compania va produce 300.000 de biciclete, inclusiv electrice, începând de anul următor, iar la finalul primilor doi ani va avea 300 de angajați, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Producătorul german de biciclete Corratec era de ceva vreme în căutarea unui nou spațiu de producție în Europa, pentru a reduce dependența de producția din Asia. În prezent, în noul spațiu din România se asamblează și se testează noile linii de producție și utilajele necesare.

Fabrica existentă a Corratec și sediul central din Raubling vor rămâne operaționale, iar producția de biciclete high-end, realizate pe comandă, va rămâne în Germania, potrivit bike-eu.com.

O nouă fabrică de biciclete în Timișoara

Aceasta va fi cea de-a treia fabrică de biciclete din oraș, după cele două deținute de Sport Mechanical Workshop (SMW), care lucrează exclusiv cu Decathlon pe piața locală.

Sport Mechanical Workshop (SMW), noua fabrică de la Timișoara unde Decathlon va produce 1,5 milioane de biciclete anual în anul 2025, va fi inaugurată toamna aceasta, după o investiție de 30 de milioane de euro și va scoate pe piață și biciclete asistate electric. Decathlon își propune ca peste 50% dintre componentele folosite pentru asamblarea bicicletelor să fie produse la nivel local, a declarat Raul Buzgar, production country leader al Decathlon, într-un interviu pentru Retail.ro.

În prezent, activitatea fabricii, unde Decathlon produce alături de SMW încă din 2016, presupune asamblarea finală a bicicletelor, din componente și materii prime importate în principal, din diverse părți ale lumii.

Noua fabrica SMW va avea într-o primă fază peste 22.000 de metri pătrați acoperiți, urmând ca după extinderea din 2024 să aibă peste 32.000 de metri patrăți. În 2022 fabrica o să aibă peste 350 de angajați, urmând ca o dată cu lansarea producției de cadre și extinderea unității de producție din 2024 să se ajungă la 600 de oameni.

Citeste si:
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri

Sursa foto: Bike-eu.com via Corratec

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nemții de la Corratec deschid anul viitor o nouă fabrică de biciclete, în Timișoara