Lectură de 9 minute

29 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Moncler a extins fabrica de la Bacău, singura deținută în afara Italiei, și caută angajați români

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Moncler îÈ™i consolidează prezenÈ›a în România È™i anunță finalizarea extinderii fabricii pe care o operează în Bacău. Compania a inaugurat o nouă unitate de producÈ›ie È™i o grădiniță pentru copiii angajaÈ›ilor, în urma unei investiÈ›ii de aproximativ 10 milioane de euro, în construcÈ›ia clădirilor. 

Sursa foto: Moncler

Noul spaÈ›iu de producÈ›ie se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătraÈ›i, repartizaÈ›i pe două nivele, È™i marchează extinderea fabricii care măsoară aproximativ 16.000 de metri pătraÈ›i È™i care a fost deschisă în urmă cu aproximativ opt ani. Parterul, care se întinde pe aproximativ 4.000 de metri pătraÈ›i, este destinat producÈ›iei de articole de îmbrăcăminte È™i este dotat cu tehnologii de ultimă generaÈ›ie, printre care un rol important îl ocupă o nouă tehnică de fabricaÈ›ie inspirată din filozofia Lean Manufacturing, axată pe eficiență, reducerea deÈ™eurilor È™i optimizarea continuă a proceselor de producÈ›ie.

Primul etaj, cu o suprafață similară, găzduieÈ™te departamentele de proiectare tipare È™i confecÈ›ionare prototipuri, precum È™i un centru de cercetare È™i dezvoltare de top a cărui misiune este de a dezvolta tehnici inovatoare È™i caracteristici avansate pentru articole de îmbrăcăminte de înaltă performanță, cum ar fi colecÈ›ia Moncler Grenoble. De asemenea, departamentul asigură training-uri dedicate furnizorilor cu scopul de a împărtăși know-how È™i de a creÈ™te calitatea producÈ›iei. Această nouă investiÈ›ie va spori expertiza profesională specifică necesară în producÈ›ia È™i dezvoltarea îmbrăcămintei tehnice.

Noul spaÈ›iu de producÈ›ie este proiectat È™i construit în concordanță cu standarde internaÈ›ionale în ceea ce priveÈ™te eficienÈ›a energetică È™i diminuarea impactului asupra mediului, aflându-se în prezent în proces de obÈ›inere a certificării LEED, unul dintre cele mai prestigioase sisteme de certificare a clădirilor sustenabile. Fabrica foloseÈ™te 100% electricitate regenerabilă È™i este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată È™i mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiÈ›ionat etc.). Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esenÈ›ial nu numai în ceea ce priveÈ™te eficienÈ›a energetică, ci È™i pentru confortul angajaÈ›ilor în timpul lucrului. Toate resturile rezultate din producÈ›ie (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate È™i reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, È›esături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădiniÈ›a companiei.

Unitatea de producÈ›ie din România, singura deÈ›inută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf care necesită un înalt nivel de know-how È™i precizie, cum ar fi colecÈ›ia Moncler Grenoble. La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producÈ›ia anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler.

În noua unitate, lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, capacitatea Moncler Industries Yield ajungând în prezent la aproape 1.800 de angajaÈ›i.
Moncler Industries Yield îÈ™i propune să angajeze alte peste 200 de persoane în următoarele luni.

Prima grădiniță din România în colaborare cu Reggio Children

În linie cu angajamentul Moncler de a îmbunătăți bunăstarea È™i echilibrul dintre viaÈ›a angajaÈ›ilor săi, o grădiniță pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi È™i È™ase ani face parte din zona de facilități a Moncler Industries Yield, reprezentând un beneficiu special asigurat în întregime de către companie. GrădiniÈ›a oferă educaÈ›ie inovatoare, conform uneia dintre cele mai reputate abordări didactice pe plan internaÈ›ional, dezvoltată de organizaÈ›ia Reggio Children, axată pe învățarea experienÈ›ială È™i pe promovarea unui mediu care încurajează potenÈ›ialul copiilor prin interacÈ›iuni, autonomie, explorare È™i comunicare.

Această abordare se bazează pe „teoria celor 100 de limbaje”, care recunoaÈ™te diversitatea È™i unicitatea fiecărui copil, precum È™i capacitatea de a se exprima prin limbaje variate, încurajând, totodată, educatorii să valorifice È™i să promoveze aceste limbaje în practica pedagogică.

Citeste si:
IT-ul și retailul, domeniile care își răsplătesc angajații cu experiențe de la Complice.ro. Care sunt cele mai căutate pachete
IT-ul și retailul, domeniile care își răsplătesc angajații cu experiențe de la Complice.ro. Care sunt cele mai căutate pachete

Arhitectura È™colii, amenajarea spaÈ›iului È™i mobilierul ales recreează ideea unui atelier deschis care promovează cunoaÈ™terea È™i creativitatea, un „laborator” permanent în care copiii experimentează activități grafice, de pictură, îndemânare È™i motricitate. Clădirea grădiniÈ›ei prezintă un spaÈ›iu mare deschis, în formă pătrată, în inima construcÈ›iei, cu toate încăperile tematice accesibile din zona de primire È™i conectate între ele pentru a da continuitate È™i funcÈ›ionalitate spaÈ›iului.

Abordarea educaÈ›ională Reggio Children a luat naÈ™tere în grădiniÈ›ele din Reggio Emilia, Italia È™i este considerată una dintre cele mai avansate metode de învățare la nivel internaÈ›ional. Aceasta încurajează arta È™i activitățile cu materiale reciclate sau refolosite – în acest caz, resturi de la fabrica Moncler, sporind creativitatea copiilor È™i devenind o resursă educaÈ›ională care aminteÈ™te de meseria părinÈ›ilor acestora. Toate activitățile educaÈ›ionale se desfășoară cu o abordare multilingvă, în română, engleză È™i italiană, permiÈ›ând copiilor să înveÈ›e într-un mod natural È™i promovând o mentalitate flexibilă È™i multiculturală.

Călătoria educaÈ›ională este modelată într-un mod personalizat, prin implicarea familiilor încă din prima etapă a proiectului. Acestea vor continua să joace un rol important prin întâlniri periodice, ateliere de lucru, ateliere de well-being È™i nutriÈ›ie, pentru a da continuitate experienÈ›ei pe care copiii o au la grădiniță. NutriÈ›ia ocupă un rol central, grădiniÈ›a fiind dotată cu o bucătărie proprie care acordă atenÈ›ie originii È™i sezonalității tuturor produselor care se prepară È™i se consumă. De asemenea, copiii sunt implicaÈ›i direct în pregătirea prânzului pentru a-È™i dezvolta autonomia.

Clădirea, care are aproximativ 800 de metri pătraÈ›i, este luminoasă È™i aerisită, cu ferestre pe tot peretele, care sporesc comunicarea dintre spaÈ›iul interior È™i cel exterior, o grădină de aproximativ 2.000 de metri pătraÈ›i, unde copiii îÈ™i continuă activitățile de învățare È™i joacă. Mobilierul este realizat din materiale naturale, în principal lemn, cu unele elemente din materiale reciclate din resturile textile ale fabricii care sunt transformate, de exemplu, în scaune.

GrădiniÈ›a se află în proces de obÈ›inere a certificării WELL, program de certificare dedicat spaÈ›iilor cu cele mai înalte standarde de sănătate È™i bunăstare. Standardul WELL vine în completarea certificărilor verzi È™i îndreaptă atenÈ›ia de la impactul clădirilor asupra mediului la impactul pe care acestea îl au asupra sănătății È™i stării de bine a celor care le ocupă, luând în calcul diferiÈ›i factori, inclusiv calitatea luminii, a apei È™i a aerului, eficienÈ›a energetică, confortul mediului interior sau calitatea mâncării oferite.

Cu o capacitate de aproximativ 60 de copii, grădiniÈ›a găzduieÈ™te în prezent 40 de copii ai angajaÈ›ilor. Șase profesori profesioniÈ™ti sunt responsabili de educaÈ›ia lor, aceÈ™tia fiind selectaÈ›i È™i instruiÈ›i de Reggio Children într-una dintre È™colile organizaÈ›iei din Italia. GrădiniÈ›a este autorizată de AgenÈ›ia Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, instituÈ›ia publică din subordinea Ministerului EducaÈ›iei È™i Cercetării care evaluează calitatea programelor de învățământ.

Moncler caută angajaÈ›i români

România are o tradiÈ›ie îndelungată în industria de textile ÅŸi confecÈ›ii, ceea ce o face destinaÈ›ia ideală pentru Moncler. Compania È™i-a început operaÈ›iunile directe pe plan local în 2015, unitatea de producÈ›ie din Bacău evoluând în mod constant È™i devenind un reper în materie de calitate È™i inovaÈ›ie, precum È™i una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa. Fiind una dintre cele mai mari fabrici din zonă, prezenÈ›a Moncler în România nu se rezumă doar la fabricarea celebrelor sale geci de puf; Moncler Industries Yield a devenit un angajator cheie în regiune, oferind locuri de muncă la standarde înalte pentru în jur de 1.800 de angajaÈ›i.

Atragerea, recrutarea È™i dezvoltarea telentelor este o prioritate-cheie pentru companie, care susÈ›ine creÈ™terea profesională È™i dezvoltarea competenÈ›elor angajaÈ›ilor, prin programe dedicate de training È™i un mediu dinamic. O astfel de iniÈ›iativă este Academia Moncler, un ecosistem care îi ajută pe angajaÈ›i să-È™i dezvolte capacitatea de a învăța din munca de zi cu zi. În prezent, Academia Moncler găzduieÈ™te 20 de angajaÈ›i pe an, urmând ca, odată cu atingerea capacității maxime, 40 de angajaÈ›i să beneficieze de un parcurs de formare. În noua unitate de la Bacău va fi implementat proiectul Academia de Excelență Tehnică Moncler, un program de formare specializată dedicat în mod special proaspeÈ›ilor absolvenÈ›i ai È™colilor tehnice È™i profesionale care îÈ™i propun să lucreze în producÈ›ia de mostre, prototipuri È™i control al calității, oferind o viziune de ansamblu a procesului de creare a unei jachete de puf.

Moncler Industries Yield oferă copiilor angajaÈ›ilor È™ansa de a face programe de stagiatură pe timp de vară, cultivând astfel o pasiune pentru industria textilă în rândul generaÈ›iei viitoare. Totodată, compania oferă un spectru larg de beneficii angajaÈ›ilor, cum ar fi tichete de masă, controale È™i investigaţii medicale periodice, transport la È™i de la fabrică, consultaÈ›ii anuale oftalmologice È™i vouchere Back to School, pentru a sprijini nevoile educaÈ›ionale ale copiilor.

Moncler Industries Yield îÈ™i propune să angajeze:

  • Proaspăt absolvenÈ›i, de preferat cu diplomă în domeniul textilelor
  • Operatori confecÈ›ioneri calificaÈ›i în domeniu sau persoane dornice să înveÈ›e utilizarea maÅŸinilor de cusut
  • Tehnologi de linie cu experiență în programare È™i producÈ›ie
  • Tehnicieni cu experiență în programarea, lansarea È™i urmărirea producÈ›iei
  • SpecialiÈ™ti în confecÈ›ionare prototipuri, cu experiență în È‹mbrăcăminte de exterior
  • Noi absolvenÈ›i È‹n proiectare tipare È‹mbrăcăminte
  • Tehnicieni de calitate pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate ale companiei de-a lungul lanÈ›ului de aprovizionare

Toți candidații trebuie să fie din Bacău sau dintr-o zonă apropiată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Moncler a extins fabrica de la Bacău, singura deÈ›inută în afara Italiei, È™i caută angajaÈ›i români