Lectură de 3 minute

02 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Mișu Negrițoiu, ales membru al Consiliului de Administrație al Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Consiliul de Administrație al societății Agroserv Măriuța, companie care deține brandul Lăptăria cu Caimac, l-a numit de Mișu Negrițoiu, fostul șef al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și al ING Bank, în funcția de membru, pentru un mandat de patru ani, începând de la 1 ianuarie 2022.

Mișu Negrițoiu a lucrat timp de 17 ani în cadrul ING, apoi a fost președintele Autorității de Supraveghere Financiară pentru trei ani. A fost consultant independent, iar în ultimii trei ani a lucrat la firma de consultanță EY, potrivit datelor publicate pe LinkedIn.

Nicușor Șerban, Cornel Dănilă și Cristian Vasile Bogdan sunt ceilalți membri votați în Consiliul de Administrație al companiei listate recent la Bursa de Valori București, potrivit hotărârii Adunării Generale a Acționarilor.

Agroserv Măriuța, compania care deține brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, a debutat pe 21 mai, pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile sunt tranzacționate sub simbolul MILK. Listarea companiei vine în urma unui plasament privat încheiat pe 26 aprilie 2021 prin care Agroserv Măriuța a atras 19,4 milioane de lei de la investitorii din piața de capital, cea mai mare sumă atrasă printr-un plasament privat de acțiuni pe piața AeRO.

În aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un număr de 431.020 acțiuni la un preț de 45 lei/acțiune. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, în total fiind înregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, în condiţiile în care subscrierea maximă pe investitor a fost limitată la un milion de lei.

Adrian Cocan, general manager al Lăptăriei cu Caimac, este speaker al conferinței retailArena: A Game of The Future. Înscrie-te și află cele mai noi informații din domeniu, soluții pentru digitalizarea afacerilor și trendurile industriei.

Noiembrie 2020: plasament privat Lăptăria cu Caimac

Procesatorul de lactate a făcut primul pas pe piața de capital în noiembrie 2020, când a derulat un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacționate din decembrie 2020 pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT). Agroserv Măriuța este prima companie cu activitate în domeniul lactatelor care a listat obligațiuni pe SMT-ul bursei.

Agroserv Măriuța SA a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Citeste si:
Lăptăria cu Caimac a relansat pe piață două produse cu o rețetă îmbunătățită 
Lăptăria cu Caimac a relansat pe piață două produse cu o rețetă îmbunătățită 

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare de ultimă generație, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatură mai joasă decât media obișnuită.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mișu Negrițoiu, ales membru al Consiliului de Administrație al Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac