Lectură de 2 minute

07 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Microgreens România atrage investiții de 500.000 de euro de la Norofert și anunță listarea la bursă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de microplante și specialități culinare Microgreens România, furnizor pentru industria HoReCa și retail, atrage investiții de 500.000 de euro de la membrii board-ului Norofert și anunță listarea la Bursa de Valori București.

„Vlad Popescu, Marius Alexe și Alex Cristescu, acționari și membri în Consiliul de Administrație al Norofert, s-au alăturat echipei noastre, aducând în Microgreens experiența lor antreprenorială și o investiție proprie de 500.000 euro”, a anunțat pe LinkedIn Cristian Tudor, fondator și manager general al Microgreens România.

Microgreens România va folosi aportul de capital pentru dezvoltarea capacităților de producție a echipamentelor de agricultură verticală indoor și pentru cercetare în domeniul microplantelor.

„Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania dorește să devină un jucător important în Europa de Sud-Est în domeniul soluțiilor la cheie de agricultură verticală indoor, atât pentru facilități de cultivare în spații comerciale, cu ajutorul microserelor, cât și pentru echipamente de cultivare industrială, special proiectate pentru depozite, centre de logistica sau fabrici de procesare”, a explicat Tudor.

Microgreens are în vedere derularea unui plasament privat, urmat de o listare pe piața AeRO în prima jumătate a anului 2022.

Compania a fost înființată în septembrie 2014, iar în ultimii trei ani s-a concentrat pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru agricultură verticală și pe cultivarea de alimente funcționale fresh (salate, microplante etc).

Compania Norofert este cunoscută pentru inovație în domeniul îngrășămintelor ecologice. Este primul producător român de îngrășăminte organice și în prezent deține cea mai mare unitate de producție de profil din România.

Înscrie-te la conferința anuală retailArena: A Game of The Future și află cele mai noi informații din domeniu, soluții pentru digitalizarea afacerilor și trendurile industriei.

Citeste si:
Norofert dă startul unei noi linii de producție în SUA, o investiție de 250.000 de euro
Norofert dă startul unei noi linii de producție în SUA, o investiție de 250.000 de euro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Microgreens România atrage investiții de 500.000 de euro de la Norofert și anunță listarea la bursă