Lectură de 2 minute

03 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Metro încă operează în Rusia și Ucraina: „Acești oameni nu au nicio responsabilitate personală pentru agresiunea împotriva Ucrainei”

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

În timp ce tot mai multe companii își anunță ieșirea de pe piețele din Ucraina și Rusia, având în vedere contextul actual, retailerul german Metro operează în continuare în cele două țări, scrie ESM Magazine. Pe piața din Rusia, compania plătește salariile și furnizorii prin intermediul băncilor internaționale afectate de sancțiunile impuse de la invadarea Ucrainei. 

Metro a declarat că majoritatea produselor de pe rafturile sale au fost comandate în Rusia și că în prezent nu înregistrează lipsuri. Compania își continuă activitatea în Rusia, argumentând că se simte responsabilă pentru cei peste 10.000 de angajați pe care îi are în acel teritoriu, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Acești oameni nu au nicio responsabilitate personală pentru agresiunea împotriva Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Metro a mai transmis că 21 din cele 26 de magazine ale sale din Ucraina sunt deschise și că este foarte îngrijorat de cei 3.400 de angajați de acolo, precum și de familiile acestora, de clienții, furnizorii și partenerii de afaceri. Compania a declarat că niciunul dintre angajații săi nu a fost rănit în conflict și că a evacuat angajații și familiile acestora din magazinul său din Mariupol, la granița cu Rusia, fiind închis din motive de securitate.

Metro, care are 93 de magazine în Rusia, a înregistrat o creștere a vânzărilor în țară cu 18% în primul trimestru al anului său fiscal 2021-2022, la 798 de milioane de euro.

Firma de cash-and-carry Metro AG a raportat o creștere cu 20% a vânzărilor în primul trimestru al exercițiului său financiar, la 7,6 miliarde de euro, în timp ce afacerea este încă în revenire după relaxarea restricțiilor impuse de pandemie. Câțiva retaileri europeni, printre care Ahold Delhaize și dm-Drogerie markt au anunțat sprijin pentru eforturile de ajutor umanitar în Ucraina, pe fondul escaladării situației din țară.

Metro este o companie care activează pe piața comerțului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum și ale comercianților independenți. Compania operează în 34 de ţări şi are peste 100.000 de angajaţi în întreaga lume.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei. Au fost raportate explozii pe întreg terirorului Ucrainei, în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk.

Citeste si:
Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
 Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Metro încă operează în Rusia și Ucraina: „Acești oameni nu au nicio responsabilitate personală pentru agresiunea împotriva Ucrainei”